Вночі на Вінниччині поліція зупинила автівку, водій якої перевозив гранати

Новини Вінниці / Вночі на Вінниччині поліція зупинила автівку, водій якої перевозив гранати

В Ямполі на Вінниччині випадково поліцейські зупинили автівку мешканця Чернігова, в якій знайшли зброю та майже 300 г наркотичних речовин. «Нарвався» водій через те, що дуже поспішав та нехтував забороною на їзду під час комендантської години.

Як повідомляють у відділі комунікацій поліції Вінницької області, автомобіль Volkswagen зупинили 12 квітня.

Під час огляду автівки та особистих речей 37-річного водія поліцейські виявили у рюкзаку зброю та заборонені у вільному обігу речовини. На місці події вибухотехніки та слідчо-оперативна група поліції вилучили бойову гранату Ф-1, ручну димову гранату та пакети з амфетаміном.

Походження зброї й психотропів та мету їх зберігання встановлюють слідчі. Вилучене направлено на експертизу. Чоловік затриманий в процесуальному порядку.

За цими фактами слідством відкриті провадження за ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За такі правопорушення передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

12 квітня, 2022