Внаслідок ворожого удару по полігону на Львівщині загинуло 9 людей, 57 поранено

Новини Вінниці / Внаслідок ворожого удару по полігону на Львівщині загинуло 9 людей, 57 поранено

Вранці 13 березня російські окупанти обстріляли ракетами територію Міжнародного центру миротворчості і безпеки. Він відомий як більш відомий як Яворівський військовий полігон.

Як повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, через дії російських окупантів дев’ятеро людей загинули, а 57 отримали травми. Брифінг транслювався на Facebook-сторінці ОДА. 

«Нині 57 людей травмовані й перебувають у лікарні, 9 Героїв, за офіційно підтвердженими даними, – загинули», – повідомив чиновник, уточнивши, що серед травмованих є цивільні особи.

За його словами, російські літаки із Саратова завдали удару по Львівщині, не залітаючи на нашу територію. За попередніми даними, було випущено більше 30 крилатих ракет класу повітря-земля.

«Спрацювала система протиповітряної оборони. Певну кількість було збито. Під удар потрапив Яворівський полігон», – сказав Козицький.

Він додав, що нині в Центрі миротворчості працюють бійці ДСНС – гасять пожежу й розбирають уламки.

Козицький звернувся до місцевих жителів, особливо блогерів, з проханням не публікувати в мережі кадри руйнувань, які було здійснено внаслідок дій російських окупантів.

«Для когось це розвіддані. Щоб ворог реально не міг чітко знати, що було зруйновано, просимо самостійно не розміщувати такі фото й відео до появи офіційної інформації», – наголосив очільник області.

Нагадаємо: близько 05:35 неділі, 13 березня, російські окупанти завдали нових ракетних ударів у Львівській та Івано-Франківській областях. Зазначалося, що на Львівщині противник поцілив у Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Водночас в Івано-Франківську обстріл вівся в районі аеропорту.

P.S. Ракетний удар військ РФ по Міжнародному центру миротворчості й безпеки (колишній Яворівський полігон) у Львівській області призвів за останными даними призвів до смерті 35 людей. Поранено 134. Серед жертв – військові та цивільні.

Уточнені дані навів очільник Лвівської військово-цивільної адміністрації Максим Козицький у Telegram-каналі

Олег Верлан

13 березня, 2022