Внаслідок удару по окупованій Макіївці знищено керівний склад російських підрозділів

Новини Вінниці / Внаслідок удару по окупованій Макіївці знищено керівний склад російських підрозділів

Днями бійці ЗСУ зробили дуже успішний обстріл командного пункту російської армії у непідконтрольній Україні з 2014-го Макіївці Донецької області. Внаслідок удару загинули командири багатьох підрозділів та офіцери російської ФСБ, які відповідали за наступ у районі Авдіївки та Пісків.

Про це повідомили джерела «24 каналу» в українських спецслужбах.

Як зазначає джерело, знищений командний пункт було передислоковано з Донецька через здобуття Україною далекобійних систем залпового вогню. За попередніми даними, в ньому знаходилося керівництво, яке відповідало за наступальні дії у напрямку Авдіївки та Пісків.

За даними джерела, загальні втрати загарбників після удару становлять близько 70 людей. Поки що підтверджено 15 загиблих.

Місцеві медики оцінюють стан багатьох поранених як тяжкий. Деяких офіцерів мають намір евакуювати до Росії, але вони не транспортабельні.

При цьому в лікарнях Макіївки, Донецька та інших міст, куди загарбники розвозили своїх «300-их», немає потрібних медикаментів та апаратури, щоб «витягнути» тяжко поранених. Серед загиблих є представники вищого офіцерського складу ЗС РФ, які знищені разом із особистою охороною. Також було вбито полковника і двох майорів ФСБ.

Олег Верлан

17 серпня, 2022