Вітчизняні тести на антитіла до COVID-19 готові. Коли перевірять українців?

Новини Вінниці / Вітчизняні тести на антитіла до COVID-19 готові. Коли перевірять українців?

Вироблені в Україні ІФА-тести на антитіла до коронавірус нарешті дозволено використовувати. Дане рішення було прийнято ВООЗ після ряду перевірок та консультацій. Однак, українські ПЛР-системи вже активно експлуатуються Міністерством охорони здоров'я.

Вироблені в Україні ІФА-тести на антитіла до коронавірусу нарешті дозволено використовувати. Дане рішення було прийнято ВООЗ після ряду перевірок та консультацій. Однак, українські ПЛР-системи вже активно експлуатуються Міністерством охорони здоров'я.

На брифінгу в понеділок, 27 квітня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив:

"ІФА-тест виявляє антитіла в крові людини, яка перехворіла на коронавірус. Ми дуже ретельно вивчаємо це питання. На цьому тижні будуть консультації з науковцями, експертами ВООЗ, як саме ми будемо використовувати ІФА-тести і для яких потреб. Ми розширюємо механізм і алгоритм тестування. Ми розглядаємо використання українських тестів, вони в пріоритеті, якщо будуть відповідати стандартам", – підкреслив він.

Степанов також розповів, скільки ПЛР-тестів українського виробництва отримало Міністерство охорони здоров'я:

"Близько 4,5 тисячі ПЛР-систем. Кожна – це близько 100 тестів. Тобто, можемо говорити про 450 тисяч. Сьогодні отримуємо ще 160 тисяч тестів. Будемо і далі закуповувати українські системи, вони відповідають за якістю і точністю світовим стандартам", – запевнив міністр.

Терміни скрінінгу українців на виявлення тих, хто раніше перехворів, міністр не вказав.