Вірші Лесі Українки зробили репом: українські школярі випустили потужний трек (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вірші Лесі Українки зробили репом: українські школярі випустили потужний трек (ВІДЕО)

Письменницю Лесю Українку (Ларису Петрівну Косач) знають не лише на Вінниччині а й в усьому світі.  Однак, не дивлячись на те, що поєтеса багато творів писала для дорослих, вона не забула й за дітей, бо дуже їх любила. Тому, саме діти Вінниччини, тої частини Поділля, яке Леся Українка назвала красою України, на честь дня народження письменниці записали реп-композицію на основі її вірша.

Письменницю Лесю Українку (Ларису Петрівну Косач) знають не лише в Україні, а й в усьому світі. Однак, не дивлячись на те, що поєтеса багато творів писала для дорослих, вона не забула й за дітей, бо дуже їх любила. На честь дня народження письменниці саме діти записали реп-композицію на основі її вірша.

Саме Поділля, частиною якого є Вінниччина, Леся українка назвала красою України. Тож без перебільшення поетесу можна вважати подолянкою. Хоча своєю її вважають у будь-якому регіоні, а не тільки на Волині, де народилася письменниця. А реп-композицію на основі її вірша виконали львівяни.

Сьогодні, 25 лютого у Вінниці, та й в усій Україні, відзначають 149-річницю з дня народження легендарної поетеси. Напередодні пам'ятної дати діти з Творчої школи Павла Табакова представили реп-композицію, написану на основі вірша літератора "Мріє, не зрадь" та опублікували  відео на офіційному YouTube-каналі школи Табакова.

Як стало відомо, ідея запису треку народилася зі звичайних читань на заняттях з акторської майстерності у Творчій школі. Тоді Павло Табаков взяв текст вірша і з'єднав з демоверсією сьогоднішньої емоційної прем'єри в стилі реп. Відразу після того, як пісня зазвучала в стилі реперського треку, багато школярів виявили бажання взяти участь у записі. Тому викладачам довелося проводити кастинг і вибрати 17 дітей, які й з'явилися в ролику.

"Мріє, не зрадь" – це слова, які талановиті вокалісти точно ніколи не забудуть. Це той випадок, коли поезія Лесі Українки стала цікавою для підлітків, які тепер читають, вишукують, експериментують, вигадують і самі пропонують створити нові поетично-музичні проєкти", – йдеться в описі до відео.

Новини Вінниці / Вірші Лесі Українки зробили репом: українські школярі випустили потужний трек (ВІДЕО)