Вінницьким пільговикам удвічі продовжили термін для безкоштовної пересадки

Новини Вінниці / Вінницьким пільговикам удвічі продовжили термін для безкоштовної пересадки

З 1 лютого вінницькі пільговики матимуть удвічі більше часу на те, щоб пересісти з одного транспорту в інший, не використовуючи при цьому другу посадку, як окрему поїздку. Якщо раніше з моменту першої посадку потрібно було вкластися у 30-хвилинний термін, аби доїхати до потрібної зупинку, дочекатися іншого транспорту, сісти до нього та «закомпостувати» пересадку, то нині на все це відводиться вже 60 хвилин.

Із 1 лютого вінницькі пільговики матимуть удвічі більше часу на те, щоб пересісти з одного транспорту в інший, не використовуючи при цьому другу посадку, як окрему поїздку. Якщо раніше з моменту першої посадки потрібно було вкластися у 30-хвилинний термін, аби доїхати до потрібної зупинки, дочекатися іншого транспорту, сісти до нього та «закомпостувати» пересадку, то нині на все це відводиться вже 60 хвилин.

Як повідомляють у «Вінницякартсервісі», побідна «пільга» стосується лише 24 категорій громадян, які мають право на лімітовану кількість безкоштовних поїздок у громадському транспорті. Для решти пасажирів залишається 30-хвилинний інтервал для безкоштовної пересадки після першої реєстрації проїзду.

Збільшення терміну є наслідком обмеження кількості безкоштовних поїздок. Адже з 1 січня вона для пільговиків становить 60. Правила проїзду для батьків багатодітних сімей, в яких п’ятеро і більше дітей віком до 18 років, – залишаються такими ж. Вони і надалі отримуватимуть електронні проїзні квитки з необмеженою кількістю поїздок.

Що стосується вінничан з інвалідністю 1-ї групи – вони мають на своїх картках 120 безкоштовних поїздок з урахуванням супроводжуючих осіб.

Кому надаються пільги на проїзд, визначено у рішенні виконкому міськради.

Олеся Рудницька

1 лютого, 2021