Вінницьким пенсіонерам в окремі години скасували пільги на громадський транспорт

Новини Вінниці / Вінницьким пенсіонерам в окремі години скасували пільги на громадський транспорт

Після того, як у низці обласних центрів пішли на «провокаційні заходи», скасувавши пільговий проїзд у громадському транспорті на час карантину, у Вінниці теж погодилися на цей крок. Але частково – безкоштовно вінницьких пільговиків не возитимуть у години пік.

Після того, як у низці обласних центрів пішли на «провокаційні заходи», скасувавши пільговий проїзд у громадському транспорті на час карантину, у Вінниці теж погодилися на цей крок. Але частково – безкоштовно вінницьких пільговиків не возитимуть лише у "години пік".

Під час засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС ухвалено рішення про скасування безоплатного проїзду пенсіонерам вранці - із 5.20 до 10 години – та ввечері - з 17 до 21 години. Обмеження починає діяти з 23 березня.

Зважаючи на «хвилю обурень» з боку людей поважного віку, мер Сергій Моргунов зазначив, що скасування пільг тимчасове – до завершення карантину та обмеження у 10 пасажирів у салоні громадського транспорту.

Зазначимо, що раніше рішення щодо скасування пільгового проїзду для пенсіонерів прийняли у багатьох містах. Житомир, Чернівці, Хмельницький, Львів, Запоріжжя, Полтава… У більшості випадків «відмова» у пільговому проїзді приймалася міськрадою та не обмежувалася часом пікових навантажень.

У деяких містах – Луцьку та Ужгороді – вирішили повністю відмовитися від громадського транспорту. Це невеличкі за розмірами у порівнянні з Вінницею обласні центри.