«Вінницьких» в уряді поменшає. Новосад планує подати у відставку

Новини Вінниці / «Вінницьких» в уряді поменшає. Новосад планує подати у відставку

Уродженка Ладижину Вінницької області, міністерка освіти Ганна Новосад відмовилася працювати в складі нового уряду та заявила про бажання залишити посаду.

Уродженка Ладижина Вінницької області, міністерка освіти Ганна Новосад відмовилася працювати в складі нового уряду та заявила про бажання залишити посаду.

Про це у Facebook написала журналістка «НВ» Христина Бердинських. За її словами, ще під час навчання нардепів «Слуги народу» в Трускавці Новосад назвала умови, за яких піде у відставку. Нічого не змінилося…

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, уродженець Жмеринки, вже написав заяву про свою відставку. Очікується, що новим главою уряду стане віце-прем'єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль.

На засіданні фракції «слуг» про відставку Новосад не йшлося, вона могла зберегти свою посаду. Проте міністерка не згодна працювати в новому складі уряду. Очільниця МОН відмовила ЗМІ у коментарі щодо ситуацію.

Зазначимо, що в кулуарах Верховної Ради вже обговорювали ймовірну заміну Новосад. Міністерство може очолити народна депутатка від «Слуги народу» Юлія Гришина. Її кандидатуру начебто підтримують і колеги по фракції, і президент Володимир Зеленський.

Також очолити МОН може ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокімов. Про це пише "Перший житомирський". Проте сам освітянин коментувати ситуацію відмовився.

 

Макс Мельник

4 березня, 2020