Вінницький завод «Маяк» відсвяткував 53-ю річницю: на підприємстві окреслили перспективи розвитку

Новини Вінниці / Вінницький завод «Маяк» відсвяткував 53-ю річницю: на підприємстві окреслили перспективи розвитку

Одному з найбільш досвідчених промислових підприємств Вінниці виповнилося 53 роки. Навіть за людськими мірками, це вік, який вказує на наявність знань та бажання прогресувати. Мова про ПрАТ «Вінницький завод «Маяк». Урочистості з нагоди річниці на підприємстві відбулися 10 вересня. Співробітники пригадали минуле, сьогодення та визначилися з планами на майбутнє.

Не тільки в Україні, а і далеко за її межами підприємство відоме як виробник сучасного електронагрівального обладнання з повною гарантійною та сервісною підтримкою.

Проте так було не завжди. Підприємство засновано в 1969 році. На той час завод належав до єдиної структури Міністерства радіопромисловості СРСР, більш того, будувався і працював як підприємство з випуску блоків живлення алфавітно-цифрових друкарських приладів для ЕОМ військово-промислового комплексу, а також зварювальних апаратів, трансформаторів, електричних обігрівачів для масового споживання.

У перші десятиріччя свого існування завод переважно спеціалізувався на масовому виробництві засобів обчислювальної техніки і виробів силової електроніки. У 1991 році на базі заводу було створено відкрите акціонерне товариство «Маяк», яке на той час було одним з найбільших промислових підприємств в Україні.

У 1994 році, відповідно до рішення Міністерства машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії України, державний ВЗРТА реструктурувано в ВАТ «Маяк».

Часи змінили підприємство. І хоча інші заводи, які працювали на «оборонку», вже стали історією, «Маяк» залишається потужним виробничим комплексом, на якому вироблять електроконвектори, котли (побутові та промислові), теплові гармати, теплові завіси, тепловентилятори та маслонаповнені радіатори. Всі прилади поєднує висока економічність, стильний дизайн, максимальна продуктивність та компактні габарити. В
підтвердження заявленої надійності підприємство пропонує найдовші на ринку гарантії для такого класу обладнання в порівнянні з іншими виробниками України.

Отже, виробничникам є чим пишатися. З 1997 року компанія розпочала розробку та виготовлення широкого асортименту електричних нагрівальних приладів під торговою маркою «Термія», поєднавши передові технології з традиціями оборонного підприємства. На сьогоднішній день, це знаний бренд.

Номенклатура заводу регулярно поповнюється новими більш вдосконаленими сучасними моделями. На базі заводу діє високо оснащена лабораторія випробувань, в якій вся виготовлена техніка проходить тестування і випробування на надійність та відповідність діючим регламентам і стандартам.

До конкурентних переваг електроприладів ТМ «Термія» можна віднести поєднання доступної вартості з бездоганною якістю, а також:

  • високий рівень тепловіддачі при максимальній ефективності;
  • економічність;
  • компактні габарити і стильний дизайн;
  • висока продуктивність;
  • тривалий експлуатаційний період;
  • високий рівень надійності;
  • бездоганна якість збірки.
  • найдовша на ринку гарантія

Сьогодні бренд «Термія» відомий не тільки в Україні, але й на території СНД і в багатьох країнах Євросоюзу. У компанії взяли на озброєння девіз, що споживачі гідні найкращого.

Олеся Рудницька

15 вересня, 2021