Вінницький завод «Кристал» викуповує мережа продуктових магазинів

Новини Вінниці / Вінницький завод «Кристал» викуповує мережа продуктових магазинів

На аукціоні за методом покрокового зниження стартової ціни майновий комплекс АТ «Вінницький завод «Кристал» у Вінниці буде придбано за майже 45 млн грн (трохи більше $1 млн) місцевою компанією, яка спеціалізується на мережевій торгівлі продуктами харчування та включає супермаркети «Грош», магазини «Корона» та «К-Маркет». Очікується підписання договору.

Регіональне управління Фонду держмайна провело аукціон з продажу 100% пакету акцій підприєтва, які належали державі. Переможцем аукціону визначено ТОВ «Аргон Фуд». На торгах було зафіксовано другого учасника, який не приймав активної участі в аукціоні.

Інформацію про намір укласти договір з ТОВ «Аргон Фуд» опубліковано на «Прозорро.Продажі». Майновий комплекс «Кристалу» площею об'єкта у 9 533 м² куплять за 44,966 млн грн. Поруч зі заводською територією розташовано один з супермаркетів «Грош».

Нагадаємо, основним видом діяльності заводу є виробництво ювелірних виробів та унікальна обробка діамантів. Проте через певні сучасні виклики саме діамантове виробництво давно зупинено.

Співзасновником та директором ТОВ «Аргон Фуд» є Олександр Іванович Третяк. Доволі відома людина у Вінниці. Він обирався до Вінницької міськради 3,4, 6 і 7 скликань.

Об’єкт малої приватизації включає держпакет акцій (100% статутного капіталу) АТ «Вінницький завод «Кристал», а саме чимало нерухомості, зокрема будівлі ювелірного виробництва, склад, автобокс, диспетчерську на вулиці 600-річчя, а також два нежитлові приміщення на вулицях Пирогова і Павлова та магазин в Черкасах.

Слід зазначити, що на аукціон «Кристал» виставляли не вперше. У жовтні стартова ціна за нерухомість з усім необхідним технологічним обладнанням та комунікаціями для виробництва продукції була 89,932 млн гривень без урахування ПДВ. Але у ФДМ змушені були переглянути умови, щоб знайти покупця.

Чи можна казати, що завод купили за безцінь, чи за «грош»? Існує ринок, де ціни диктують попит та пропозиції. У даному місці об’єкт зацікавив торгівельну мережу.