Вінницький завод KNESS заявляє про зупинку виробництва та модернізацію

Новини Вінниці / Вінницький завод KNESS заявляє про зупинку виробництва та модернізацію

У вінницькій компанії KNESS PV заявили про те, що мають наміри модернізуватись під виробництво сонячних модулів за новими найсучаснішими технологіями. Але це передбачає суттєву зміни виробничого процесу.

У вінницькій компанії KNESS PV заявили про те, що мають наміри модернізуватись під виробництво сонячних модулів за новими найсучаснішими технологіями. Але це передбачає суттєву зміну виробничого процесу.

«Завод KNESS PV припиняє виробництво поточної моделі фотоелектричного модуля і розпочинає процес заміни виробничої лінії для отримання можливості виробництва модулів з максимальною ефективністю за найсучаснішими технологіями», - зазначається на Facebook-сторінці компанії.

Відкриття оновленого заводу планується на кінець 2021 року.

Нагадаємо, завод KNESS у Вінниці почав роботу у лютому 2019 року. На підприємстві виготовляють рамкові і безрамкові сонячні панелі для побутових, комерційних і промислових сонячних електростанцій (ФЕС). Номінальна потужність однієї панелі від 270 до 370 Вт.

Виробництво повністю автоматизоване, на підприємство на момент відкриття працевлаштували 120 осіб і додатково залучили 50 фахівців з технічних розробок, працівників у сфері логістики і дистрибуції.

А 19 с ічня 2021-го KNESS з Вінницької міськрадоб підписали Меморандум про порозуміння та співпрацю в реалізації проєкту електрозабезпечення Вінницького індустріального парку.

Реалізація ідеї передбачається шляхом реалізації першої в Україні малої системи розподілу (МСР), що дозволить зробити доступним приєднання споживачів до електричних мереж.

Для втілення цієї цілі, група компаній KNESS планує інвестувати в проєкт приблизно 250 млн. гривень.

«Україна, в останньому щорічному рейтингу Світового Банку Doing Business 2020, займає лише 64 місце з-поміж 190 країн щодо легкості ведення бізнесу. Один з найслабших компонентів оцінювання для нашої країни – легкість приєднання до електропостачання. Тут ми аж на 128 місці. І це саме те, що група компаній KNESS хоче і готова змінити. Електроенергія має бути доступна всім – це ключовий показник інвестиційної привабливості та репутації», – зазначив тоді співзасновник групи компаній KNESS Юрий Таранюк.

За ініціативи та сприяння групи компаній KNESS, усі учасники індустріального парку платитимуть винятково за спожиту електроенергію за ринковими цінами, без плати за приєднання до мережі.

Успішна реалізація проєкту електрозабезпечення Вінницького індустріального парку стане початком створення інших МСР та розвитку таких ініціатив по всій Україні.