Вінницький універсиет визначився зі своїми представниками у тендерному комітеті МОН України

Новини Вінниці / Вінницький універсиет визначився зі своїми представниками у тендерному комітеті МОН України

ВНТУ увійшов у програму проєкту Міністрества освіти України під назвою “Вища освіта, енергоефективність та сталий розвиток”.  Проєкт, який передбачає забезпечення відповідних санітарно-побутових умов в закладах вищої освіти, реалізується за кошти міжнародних інституцій  - Європейського інвестиційного банку та Північної екологічної фінансової корпорації.

Вінницький національний технічний університет увійшов до програми Міністрества освіти України під назвою “Вища освіта, енергоефективність та сталий розвиток”. Проєкт, який передбачає забезпечення відповідних санітарно-побутових умов в закладах вищої освіти, реалізується за кошти міжнародних інституцій  - Європейського інвестиційного банку та Північної екологічної фінансової корпорації.

Усі заходи щодо енергоефективності у ВНТУ та ще 5-ти українських вузах, які увійшли до проєкту, будуть проводити через тендерний комітет МОН України. Згідно з вимогами ЄІБ, до складу тендерного комітету мають увійти представники усіх вищих навчальних закладів.

Вінничани вирішили включити до комітету будівельника, юриста та фінансиста.

 «ВНТУ в тендерному комітеті проєкту представлений доцентом  кафедри ПЦБ  Валерієм Андруховим, заступником ректора з правової роботи, Оленою Андрощук, та начальником планово-фінансового відділу Шевчук Наталією», - йдеться в повідомленні пресслужби.

Скльки коштів буде виділено ВНТУ та на яких умовах - в пресслужбі вишу поки не повідомляють.

Зазначимо, що Україна підписала Угоду про імплементацію директив Європейського Союзу пов’язаних енергоефективністю ще в 2010 році. З того часу в державі розроблено нормативно-правову та законодавчу базу для практичної імплементації цього зобов’язання в життя.
Енергоефективні заходи, як правило, здійснюють у галузі житлово-комунального господарства та соціально-громадській сфері. Та, як правило, дотримання санітарно-необхідних умов всередині приміщень доволі часто не береться до уваги.

Марина Карабай

27 лютого, 2020