Вінницький тренер залишає Ниву заради роботи у клубі з невизнаної ПМР

Новини Вінниці / Вінницький тренер залишає Ниву заради роботи у клубі з невизнаної ПМР

Ввечері 18 серпня колектив вінницької «Ниви» попрощався із тренером Юрієм Солов’єнком. Відомий у місті фахівець залишає клуб. Новим місцем роботи вінничанина стане «Шеріф» з Тирасполя, міста, яке є «столицею» невизнаного Придністров’я, або ПМР.

Ввечері 18 серпня колектив вінницької «Ниви» попрощався із тренером Юрієм Солов’єнком. Відомий у місті фахівець залишає клуб. Новим місцем роботи вінничанина стане «Шеріф» з Тирасполя, міста, яке є «столицею» невизнаного Придністров’я, або ПМР.

Як зазначає клубна прес-служба, Юрій Леонідович стояв у витоків відродження «Ниви», близько чотирьох місяців особисто керував командою, а також співпрацював з головними тренерами Володимиром Ревою, Володимиром Горілим і Денисом Колчіним.

Відомо, що 47-річний Солов’єнко переїздить до Тирасполя, де працюватиме у системі відомого клубу «Шериф», але не сумнівається, що з часом повернеться до Вінниці, де живе його родина.

До речі, більша частина його футбольної кар’єри пов’язана з «Нивою», за яку він зіграв понад 200 матчів (з 1989 по 1997 рік), а також тренував команду у 2006-07, 2009 і з 2016-го. У «перерві» - з лютого 2010-го по травень 2015 року вінницький фахівець працював асистентом головного тренера в ФК «Тирасполь». Тому повертається до «столиці» Придністров’я, але в інший клуб. Чому? Мабуть, так склалися обставини.

Зазначимо, хоча ПМР не визнається більшістю країн, її клуби виступають у чемпіонаті Молдови, а «Шеріф» є найбільш титулованим клубом першості і регулярно пробує свої сили в єврокубках.

Макс Мельник

20 серпня, 2018