Вінницький Тарас Бульба у суді тримав кулаки за сестер Савченко

Новини Вінниці / Вінницький Тарас Бульба у суді тримав кулаки за сестер Савченко

Про зв’язки з «командою підтримки» нардепа Надії Савченко вінницького пенсіонера Анатолія Чайки, учасника багатьох подій, де був задіяний актив «партії пенсіонерів», відомо давно. Не зважаючи на вік та хвороби ніг, через які літня людина повільно пересувається, відомий як Тарас Бульба вінничанин був помічений 9 серпня на судовому засіданні Апеляційного суду Києва, де парламентарці відмовили у передачі колегам на поруки.

Про зв’язки з «командою підтримки» нардепа Надії Савченко вінницького пенсіонера Анатолія Чайки, учасника багатьох подій, де був задіяний актив «партії пенсіонерів», відомо давно. Не зважаючи на вік та хвороби ніг, через які літня людина повільно пересувається, відомий як Тарас Бульба був помічений 8-9 серпня на судовому засіданні Апеляційного суду Києва, де парламентарці відмовили у передачі колегам на поруки.   

Нагадаємо, А. Чайка відомий через «лежачі» протести та смугасту форму. Кілька місяців у 2018 році його періодично бачили на площі Небесної Сотні у Вінниці біля монументу загиблим майданівцям «Дерево свободи», коли він на сходинках протестував проти встановлення пам’ятника. В березні 2018-го він навіть намагався його пошкодити. В травні «Тарас Бульба» допомагав у розповсюдженні збірок віршів, які вийшли з друку за підтримки бізнесмена Сергія Тарути. Наразі одвічний «борець» підтримує Надію Савченко. Ще в липні про це повідомила її соратниця Тетяна Проторченко.

Під час судового засідання 8 серпня сестра Надії Віра Савченко влаштувала мітинг, а суперечки між різними групами осіб та правоохоронцями привели штовханини. А. Чайка в цей час лише тримав кулаки за свою союзницю. «Відзначився» він трохи раніше - до того, як суд відмовився звільняти з-під варти підозрювану у підготовці держперевороту Н. Савченко. Літній вінничанин призивав до совісті журналістів та блогерів, які працювали та знімали перебіг подій у залі, вимагаючи підтримати Надію. Ті з розумінням віднеслися до зауважень пенсіонера.

Відео інформаційного агенства УНН. 

Олег Верлан

9 серпня, 2018