Вінницький спортсмен назвав ім’я єдиного російського боксера, який засуджує війну проти України

Новини Вінниці / Вінницький спортсмен назвав ім’я єдиного російського боксера, який засуджує війну проти України

Український представник першої середньої ваги Сергій Богачук (21-1, 21 КО) висловив впевненість у тому, що росіянин Мурат Гассієв (29-1-0-1, 22 КО) розуміє злочини своєї країни, але нічого не може сказати. За словами уродженця Вінниці, Гассієв – єдиний боксер із РФ, який цікавився тим, що відбувається, та висловив слова підтримки.

Про це Богачук розповів в інтерв'ю YouTube-каналу «Однією лівою».

Сергій зазначив, що Гассієв «розумний пацан, який все розуміє». Середньоваговик додав, що не вірить у те, що Мурат міг стати жертвою кремлівської пропаганди.

«Єдиний російський боксер, з яким я спілкувався, – це Мурат Гассієв. Навіть коли вже почалася війна, він писав мені: «Що там? Як сім'я?» (Рідні Сергія у Вінниці, - прим. ред.). Я з ним тривалий час тренувався. Він добрий хлопець, і ми довго дружили, тренувалися в таборі, жили разом до війни. Я розумію, що він нічого не може зробити, навіть якби хотів мені допомогти. Він може розуміти, що це неправильно, що їхня країна – агресор, якщо, звичайно, їм там не промили мозок. Але якщо людина з головою, то вона це розуміє. Я думаю, що Гассієв – розумний пацан і все розуміє. Але він ні про що не може казати», – сказав Богачук, який з 2017-го мешкає у Каліфорнії.

Зазначимо, на відміну від інших видів спорту міжнародна федерація боксу не відсторонила від участі у змаганнях російських спортсменів і залишається з позицією, що «спорт поза політикою», таким чином вважаючи, що в Україні відбувається не війна, а «політика». Майже всі російські боксери-професіонали підтримали агресію та Путіна.

Макс Мельник

16 листопада, 2022