Вінницький рок-гурт виступив на фестивалі «Іверія Брілліант», що є аналогом Євробачення для людей з особливими потребами

Новини Вінниці / Вінницький рок-гурт виступив на фестивалі «Іверія Брілліант», що є аналогом Євробачення для людей з особливими потребами

Анна Матвєєва працює пакувальником на Вінницькому підприємстві Українського товариства сліпих (УТОС). Водночас тотально незряча дівчина є солістом і художнім керівником рок-гурту «Мій дотик». До нього, окрім Анни Матвєєвої, входить ще три музиканти. Всі - з особливими потребами. Соло-гітарист Ілля Мазур - слабозорий, бас-гітарист Святослав Очеретний і барабанщик Тарас Опалюк - із ДЦП.

«Колектив «Мій дотик» існує із 2017 року. Ми займаємося на території підприємства незрячих, де отримали кімнату для репетицій. «Мій дотик» - перший у Вінниці інтегрований рок-гурт. Це значить, що кожен його учасник має певну інвалідність, - розповіла Анна Матвєєва. – Я пишу тексти, а музику складаємо разом. Переважно у роковому стилі. Маємо в доробку кілька відеокліпів. Регулярно виступаємо на фестивалях у Вінниці та інших регіонах, брали на них нагороди».  

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації УТОС, у 2021 році «Мій дотик» взяв участь в Міжнародному онлайн-фестивалі «Іверія Брілліант», що регулярно організовують у Грузії. Представляв свою творчість у престижній категорії понад 18 років. «Іверія Брілліант» - це фактично аналог Євробачення, лише серед музикантів з особливими потребами.     

«Окрім нашого гурту, у фестивалі «Іверія Брілліант» Україну представили музиканти зі Львова і Житомира. Результати стануть відомими лише в середині березня цього року. Наразі триває голосування. У ньому беруть участь не лише громадяни Грузії, але й представники інших країн», - розповіла Анна Матвєєва.     

У 2020 році Анна Матвєєва здобула Гран-прі фестивалю «Іверія Брілліант». Тоді вона презентувала сольну роботу (без гурту). Тож і зараз можна очікувати на хороший результат. До речі, призом за перемогу на фестивалі «Іверія Брілліант» є путівка на відпочинок або фінансова винагорода.