Вінницький пологовий будинок №1 цього тижня розпочне приймати хворих на коронавірус

Новини Вінниці / Вінницький пологовий будинок №1 цього тижня розпочне приймати хворих на коронавірус

Із 8:00 години 19 листопада у Вінницькому пологовому будинку №1 розпочнуть прийом хворих на коронавірус. Для цього там буде задіяно 25 ліжок інфекційного профілю, 10 ліжок інтенсивної терапії та реанімації. А також 35 ліжок для надання допомоги вагітним та роділлям з ознаками вірусу. Загалом, як повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради, до 1 грудня у цьому закладі створять 145 місць для лікування хворих на коронавірус.

Із 8-ої години 19 листопада у Вінницькому пологовому будинку №1 розпочнуть прийом хворих на коронавірус. Для цього там буде задіяно 25 ліжок інфекційного профілю, 10 ліжок інтенсивної терапії та реанімації. А також 35 ліжок для надання допомоги вагітним та роділлям з ознаками вірусу. Загалом, як повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради, до 1 грудня у цьому закладі створять 145 місць для лікування хворих на коронавірус.

Для цього частина приміщення закладу була доукомплектована та дооснащена, прокладено кисневу магістраль і облаштовано кисневі точки.

Жіночу консультацію пологового будинку №1 буде розміщено у відокремленій амбулаторії ЦПМСД №3 - там буде окремий вхід.

"Тобто вагітним вінничанкам, які проживають на Вишеньці, не потрібно буде їхати на Старе місто чи на Замостя для спостереження в свого дільничного акушера", - запевняють у мерії.

Наразі ж у міській лікарні №1 розгорнуто 285 "ковідних" ліжок. У гінекологічному відділенні пологового будинку №2 є 25 ліжок для надання допомоги хворим вагітним, роділлям та породіллям з міста та районів області. У МКЛ №3 – 106 таких місць. Там планують розгорнути  додаткові ліжкомісця для хворих на коронавірус, загалом їх має бути 130.

"У рамках міжнародного благодійного проекту заплановано розмістити у цій лікарні потужний кисневий концентратор. Це обладнання, яке дозволяє захоплювати повітря з атмосфери і виділяти кисень. За правилами проекту такі концентратори виділено по одному на область і розміщуватимуть їх у багатопрофільних лікарнях, які не мають достатнього централізованого забезпечення киснем. МКЛ №3 подала заявку і пройшла відбір", – розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

Загалом нині у Вінниці розгорнуто 416 "ковідних" ліжок у лікувальних закладах. Заплановано, що до 1 грудня їх кількість зросте до 585.

Сергій Маламура

17 листопада, 2020