Вінницький онкоцентр відновлює планові операції (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницький онкоцентр відновлює планові операції (ВІДЕО)

У Вінниці Подільський регіональний центр онкології, який був наприкінці березня закритий на карантин після того, як там зафіксували спалах коронавірусу, нині відновлює проведення планових операцій. Про це повідомляє Суспільне.

У Вінниці Подільський регіональний центр онкології, який був наприкінці березня закритий на карантин після того, коли там зафіксували спалах коронавірусу, нині відновлює проведення планових операцій. Про це повідомляє Суспільне.

За словами головного лікаря закладу Володимира Шамрая, до пандемії в центрі робили від 30 до 50 операцій щодня. У період карантину тут проводили лише хіміотерапію, а планові операції не виконувалися протягом місяця. Онкохворих, яким потрібна була невідкладна допомога, направляли в лікарню швидкої медичної допомоги та в обласну лікарню ім. Пирогова.

Нині, згідно з вимогами Національної служби здоров’я України, пацієнти, яким проводять планові хірургічні втручання, повинні мати електронне направлення від сімейного лікаря та результати тесту на COVID-19.

Безплатно операції в онкоцентрі проводитимуть не всім.

"Це малозабезпечені пацієнти, які не мають змоги пройти обстеження. Сімейний лікар формує електронне направлення, вводить його в центральну базу. Це направлення фіксують наші реєстратори", - говорить В.Шамрай.

На Вінниччині чимало пацієнтів під час карантину не змогли зробити планову операцію. Серед них Оксана Усата з Бершаді. У неї кілька місяців тому виявили доброякісну пухлину. Відразу хотіла зробити операцію, але проведуть її лише тепер.