Вінницький обласний центр крові потребує допомоги донорів з 4 групою крові з негативним резус-фактором

Новини Вінниці / Вінницький обласний центр крові потребує допомоги донорів з 4 групою крові з негативним резус-фактором

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України у закладах охорони здоров’я зросла потреба у стратегічних запасах крові, яка може бути використана на порятунок поранених. У Вінницькому обласному центрі служби крові щодня вишиковується черга з охочих здати кров на потреби української армії. Вінницький обласний центр крові зараз потребує допомоги донорів з негативним резус-фактором.

«В центрі крові люди дуже згуртовані. Вінничани - молодці. У день приходить більше 200 донорів. Ми зараз намагаємося роз’яснити людям, які нам потрібні першочергово групи крові. Оскільки 1+, 2+ у нас є в достатній кількості, то беремо більше донорів, у яких група крові 2-, 3- і 4-. Найбільше на сьогодні необхідна 4-. Наразі станом на ранок суботи вже прийшло близько 150 людей. Сортуємо їх за резус-фактором. Деяких записуємо на інший день. Оскільки еритроцити мають певний термін використання – всього 42 доби. Тому потрібно виважено підійти до цього питання. Ми розписали донорів по днях, щоб мати запас крові», - розповідає медичний директор КНП «Вінницький обласний центр служби крові Вінницької обласної ради» Тамара Павленко.

Також до здачі крові на потреби української армії долучаються працівники Вінницької міської ради.

Щоб стати донором, потрібно звертатися за адресою: Вінниця, вулиця Пирогова, 48. Телефонна реєстрація – 0674920034. Центр працює з 8:00. При собі потрібно мати паспорт.

Олеся Рудницька

26 лютого, 2022