Вінницький обласний краєзнавчий музей пропонує онлайн майстер-класи з писанкарства (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницький обласний краєзнавчий музей пропонує онлайн майстер-класи з писанкарства (ВІДЕО)

Вінницький обласний краєзнавчий музей, в якому вже традиційно напередодні Великодніх свят проводять майстер-класи з писанкарства вирішив провести заняття з розпису в режимі онлайн. Співробітник  цього музею у місті Вінниці Ольга Червінська розповіла та показала, як зробити "класичну" писанку.

Вінницький обласний краєзнавчий музей, в якому вже традиційно напередодні Великодніх свят проводять майстер-класи з писанкарства, вирішив провести заняття з розпису в режимі онлайн. Співробітник цього музею, вінничанка Ольга Червінська розповіла та показала, як зробити "класичну" писанку.

Відеоурок можна побачити на сторінці музею в соціальній мережі FB.

«В умовах карантину, коли є вільний час та прагнення його провести з користю, пропонуємо долучитися до давньої української традиції та створити власний оберіг», - говорить дівчина.

Зазначимо, що тривалість відео складає трохи більше 20 хвилин, в руках майстрині писанки виходять доволі швидко, але новачкам, напевне, знадобиться значно більше часу.

Пані Ольга розмальовує сирі яйця, які потім запікають. Новачкам же варто спробувати розписувати варені яйця, тим більше ви будете залучати до майстер-класу дітей.