Вінницький науковець долучився до розробки й запуску цифрового студентського квитка

Новини Вінниці / Вінницький науковець долучився до розробки й запуску цифрового студентського квитка

Україна-онлайн скоро стане дійсністю.  Це стосується не лише роботи прозорих офісів й служб з надання адміністративних послуг. Відтепер студенти мають можливість замовити й використовувати в своєму сматфоні цифровий студентський квиток. Відомо, що серед розробників даної новинки є й вінничанин - кандидат технічних наук, доцент кафедри обчислювальної техніки Вінницького національного технічного університету Олександр Кадук.

Україна-онлайн скоро стане дійсністю. Це стосується не лише роботи Прозорих офісів й служб з надання адміністративних послуг. Відтепер студенти мають можливість замовити й використовувати в своєму сматфоні цифровий студентський квиток. Відомо, що серед розробників даної новинки є й вінничанин - кандидат технічних наук, доцент кафедри обчислювальної техніки Вінницького національного технічного університету Олександр Кадук.

Як повідомили в пресслужбі ВНТУ:

“Програмний додаток “Дія”, який урочисто презентували президент і прем’єр-міністр України, розроблено на волонтерських засадах у потужній фірмі EPAM, зокрема – у її вінницькому підрозділі, де працює за сумісництвом Олександр Кадук".

Як запевняють у Міністерстві цифрової трансформації, відтепер “Дія” впроваджує студентський квиток, який є доступним для всіх, й вже можна не турбуватися про те, що залишили студентський вдома, адже електронна версія має таку саму юридичну силу, що й пластикова. Зараз студенти вже можуть завантажити застосунок або просто оновити, якщо він вже є, та перевірити чи відображається е-студентський.

Завантажити безкоштовний мобільний застосунок “Дія” та отримати цифровий студентський квиток можна в App Store чи Google Play.

Мінцифри також перераховує, які додаткові функції за студентським у смартфоні можна буде отримати вже після карантину:

  • отримати 50-відсоткову знижку на проїзд залізницею в плацкартних вагонах, а також здійснити посадку на поїзд;
  •  зареєструватися на рейс у межах країни;
  •  скористатися знижками в музеях та інших державних установах у сфері культури: це навіть можуть бути кінотеатри, розважальні центри та торговельні компанії;
  •  отримати знижку на проїзд у комунальному громадському міському чи приміському транспорті;
  •  у деяких навчальних закладах е-студентським можна буде скористатися як читальним квитком у бібліотеці.

 

Олександр Кадук (Фото з сайту ВНТУ)