Вінницький митець розвінчав «фейк» про шовковий шлях в Криму

Новини Вінниці / Вінницький митець розвінчав «фейк» про шовковий шлях в Криму

Художник з Вінниці Олександр Нікітюк «розвінчав» гіпотезу проходження  шовкового шляху через територію Криму. Митець зробив це художніми засобами, такого сучасного напряму мистецтва, як ленд-арт. А «фейк» делікатно назвав «ілюзорною ефимерністю геоісторичних гіпотез»

Художник з Вінниці Олександр Нікітюк «розвінчав» гіпотезу проходження шовкового шляху через територію Криму. Митець зробив це художніми засобами, такого сучасного напряму мистецтва, як ленд-арт. «Фейк»  чоловік делікатно назвав «ілюзорною ефимерністю геоісторичних гіпотез»

Про це пан Нікітюк написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Територія проєкту «Східні Ворота. АртПоле-Крим» в районі міста Бахчисарай, цікава, як за ландшафтним малюнком, так і своєю, насиченою подіями історією.
В науковців існує версія, що саме тут в давнину, можливо, пролягав «Великий шовковий шлях». Примарність такого історичного факту помножена на особливості місцевого ландшафту, викликає інтригуючий ряд абстрактних асоціацій.
Проект «Ритми шовкових шляхів», торкається цієї загадки та графічно виділяє, як абстрактну ілюзорну ефимерність геоісторичних гіпотез»
, - йдеться в його дописі.

Замість тисячі слів кількома "мазками" митець показав усі примхи ландшафту та складність пересування у цих місцях. Тож, можливо, диванним стратегам та дослідникам іноді варто виїздити на місце подій, тоді і гіпотез, і фейків буде менше.

На фото "Ритми "Шовкових шляхів", 2011, Бахчисарай ...

Марина Карабай

27 травня, 2020