Вінницький митець поділився "експериментальним" рецептом яєшні

Новини Вінниці / Вінницький митець поділився "експериментальним" рецептом яєшні

Митець, голова правління ГО «Лабораторія актуальної творчості» вінничанин Олександр Нікітюк поділився оригінальним «рецептом» яєчні.

Митець, голова правління ГО «Лабораторія актуальної творчості» вінничанин Олександр Нікітюк поділився оригінальним «рецептом» яєшні.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook він зазначив:

«А що ми робили в 2005 му? ... експериментували... "Джерела свідомості", Вінниця, лід, деревина, очерет, каміння, яйця курки  - 9 шт.»

Тож якщо хочете здивувати своїх гостей чимось незвичним - 9 яєць розбиваєте не на пательню, а на шар льоду, чекаєте поки вони замерзнуть. Страву прикрашаєте очеретом, шматками деревини та камінням. Це, звичайно, жарт, як у великій мірі і все сучасне мистецтво.

Зазначимо, на Вінниччині вже 15 років поспіль проводять Міжнародний зимовий фестиваль ленд-арту «Міфогенез». На нього приїздять митці, які працюють у царині візуального мистецтва, з багатьох країн світу. Захід вже став справжньою мистецькою подією і певною «фішкою» Вінниччини. А починався «Міфогенез» саме з таких експериментів, які  «Лабораторія актуальної творчості» проводила у Вінниці на річці Південний Буг.

 

Марина Карабай

6 серпня, 2020