Вінницький мер прокоментував "справу солі" проти своїх підлеглих

Новини Вінниці / Вінницький мер прокоментував "справу солі" проти своїх підлеглих

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов сьогодні відреагував на вчорашнє повідомлення прокуратури області та Управління СБУ про підозру посадовців Вінницької міськради у розкраданні бюджетних коштів, призначених на закупівлю технічної солі для посипання доріг під час ожеледиці.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов сьогодні відреагував на вчорашнє повідомлення прокуратури області та Управління СБУ про підозру посадовцям Вінницької міськради у розкраданні бюджетних коштів, призначених на закупівлю технічної солі для посипання доріг під час ожеледиці.

Як писав NаПарижі, у прокуратурі області відмовлялися повідомити, посадовців якої саме міськради Вінниччини звинувачують у злочині. Але "інтригу" розкрили в СБУ - там підтвердили, що йдеться про чиновників департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

За даними слідства, посадовці, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою із засновниками так званих фірм "прокладок", наприкінці 2019 року здійснили закупівлю майже 5 тисяч тонн технічної солі, завищивши її вартість на 4,8 млн гривень.

"Вчора трьом працівникам одного з департаментів міської ради були оголошені підозри щодо придбання солі по, нібито, завищеній ціні. Чи дійсно мало місце кримінальне правопорушення, має встановити слідство. Моя позиція: якщо справді були допущені зловживання - винуватці мають бути покарані. Але якщо люди не винні – то правосуддя повинно їх захистити. Живіть чесно!", - написав у соцмережі С.Моргунов.

Сергій Маламура

25 квітня, 2020