Вінницький лікар заперечує, що захоплював прибережну смугу, а також показав, звідки забруднюють Південний Буг

Новини Вінниці / Вінницький лікар заперечує, що захоплював прибережну смугу, а також показав, звідки забруднюють Південний Буг

Відомий вінницький лікар-стоматолог, доцент національного медуніверситету ім. Пирогова Олексій Ліхіцький звернувся до редакції з відкритим листом, в якому виклав свою версію щодо забруднення стічними водами Південного Бугу в районі Сабарова. Адже у низці місцевих видань саме його звинувачують у «захопленні» ділянки у прибережної захисної смуги. Натомість вінничанин стверджує, що ситуація інакша та пояснює, хто і де зливає нечистоти у річку.

Відомий вінницький лікар-стоматолог, доцент національного медуніверситету ім. Пирогова Олексій Ліхіцький звернувся до редакції з відкритим листом, в якому виклав свою версію щодо забруднення стічними водами Південного Бугу в районі Сабарова. Адже у низці місцевих видань саме його звинувачують у «захопленні» ділянки у прибережної захисної смуги. Натомість вінничанин стверджує, що ситуація інакша та пояснює, хто і де зливає нечистоти у річку.

«За законом, я маю можливість захистити своє ім’я, але я, перш за все, звертаюсь до Вас та до вищезгаданих інтернет-видань з проханням розглянути мій відкритий лист, - зазначив О.Ліхіцький, вказуючи, що «активний коментатор з назвою «Світлана Педосенко» називає його прізвище, ім’я, місце роботи і посаду.

«Родину Педосенків так хвилює згадана тема, що на шпальтах деяких видань вони ведуть переписку зі створеними ботами, щоб обов’язково було оприлюднено мої дані, за їх виразами «рейдера» та «покидька».

Я, Ліхіцький Олексій Михайлович,1962 р.н.,  доцент ВНМУ ім.Пирогова, інвалід 3 групи, проживаю в м.Вінниця, пров.Прибузький 29б і даю згоду на розголошення персональних даних, в разі необхідності, щодо висвітлених  матеріалів для встановлення істини. Звертаюсь до Вас з проханням розглянути інформацію щодо надрукованого. .

В 2005 році померла моя сусідка, Діденко Євгенія Яківна.

В 2007 році у спадкоємця, її сина - Діденко Юрія я придбав будинок і згідно технічного паспорту, за рішенням Вінницькоі міськоі ради, закріплену земельну ділянку», - поясняє вінничанин.

Також лікар зазначив, шо на його ім’я зареєстровано технічний паспорт та сплачується земельний податок. Придбана ділянка огороджена парканом, згідно встановлених меж.

«В 2017 році я помічаю, що паркан руйнується в межах вигрібних ям суідів праворуч-родини Педосенків.

Спочатку я власними силами пробував полагодити паркан - встановив бетонні опорні елементи.

Та руйнація продовжилась, бетонні секції забору потріскались і на мою ділянку почали стікати фекальні води з вигрібної ями Педосенків потрапляючи в річку Південний Буг.

На мої зауваження я почув приблизно такі брутальні «епітети», якими коментувала статтю на мою адресу Світлана Педосенко.

Звертаюсь до відповідних профільних організацій. Але ніхто не помічає проблеми, маю до десятка відписок. Я надаю фотодокази в різні пори року, коли природу неможливо обманути.

Викиди різняться за днем тижня, скажімо на вихідні, в дні великого прання у сусідів викиди мають свою специфіку

Влітку теж є своя специфіка, більше елементів людської життєдіяльності.

Використавши всі можливі цивілізовані методи громадського захисту, я звертаюсь до Вінницького міського суду Вінницької області з позовом до родини Педосенків. Судом призначена експертиза.

Мушу визнати, що дійсно, я особисто не займався впорядкуванням земельних питань, а звертався у відповідні проектні організації, які, згідно закону, проводили необхідні дії, інколи підписував документи інколи, за дорученням, це проводили уповноважені особи. В свій час я активно займався хірургічною діяльністю, викладав в медуніверситеті (і досі там працюю), облаштовував поліклініки, створював робочі місця.

Для мене зовсім нещодавно стало шокуючою новиною, що на якомусь етапі кимось було перенесено ПЗС і вона отримала контур, який подано на картах. Також я не можу зрозуміти, чому хтось «відскубнув» від законно закріпленої за будівлею земельної ділянки 111 кв м і віддав його відповідному фонду.

Чому мені не надали жодної інформації письмово, телефоном чи як завгодно, не ознайомили з жодним рішенням від імені громади або держави, не надали змогу оскаржити дії, що порушують мої права, зрештою не підказали та допомогли в переоформлені, щоб штучно створене  порушення не робило мене насправді порушником, в той час я проживав на Сабарові.

Як може бути «рейдером» громадянин, який в законний спосіб придбав будівлю з закріпленою земельною ділянкою, має всі правовстановлюючі документи і регулярно сплачує державі нарахований земельний податок? Ділянка не відчужувалась. Складається враження, що таким чином створено комунікацію, яка аж ніяк не сприяє вирішенню земельних питань, а при відповідному використанні та подачі, як в моєму випадку, несе великі ризики.

Наразі Департамент земельних ресурсів  та Департамент архітектури та містобудування вивчають проблему та пробують допомогти.  

Прошу уважно прочитати п.3 ухвали суду, де буде експертами встановлено вплив на землю. Висновки експертизи єдиний законний шлях встановити природу викидів в річку Південний Буг. Якщо врахувати формальну правоту перевіряючих і надати можливість знищити докази, тоді перевіряючим необхідно визнати і взяти на себе відповідальність перед суспільством за наслідки багаторічних викидів фекальних відходів в річку.

Все, що мене зараз турбує, це можливість проведення експертизи. Якщо Вам дійсно не байдужа доля Вінниці, її окраси-Південного Бугу-вивчіть питання, не дайте зацікавленим особам зірвати експертизу і спаплюжити висновки і чи не саме головне, з чим я неодноразово звертався до влади-щоб всі, хто проживає в прибережних зонах в обов’язковому порядку використовували декількох ступеневу сучасну біофільтрувальну систему очистки стічних вод. Хоч в мене металева ємність (після повної викачки перевірялась дистанційно керованою відеосистемою фахівцями Муніципальної варти), я готовий першим встановити біоочищувач», - вказав О.Ліхіцький.

admin

27 листопада, 2020