Вінницький каскадер у Києві перетнув Дніпро на мотоциклі та встановив новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницький каскадер у Києві перетнув Дніпро на мотоциклі та встановив новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)

27-річний мотоцикліст і каскадер з Вінниці Сергій Совяк 24 грудня у Києві встановив новий національний рекорд. Він повторив трюк австралійця Робі Медісона й проїхався мотоциклом по воді трохи більше 5-ти кілометрів – перетнув річку біля Труханового острова.

27-річний мотоцикліст і каскадер з Вінниці Сергій Совяк 24 грудня у Києві встановив новий національний рекорд. Він повторив трюк австралійця Робі Медісона й проїхався мотоциклом по воді трохи більше 5-ти кілометрів – перетнув річку біля Труханового острова.

Звісно, для того, щоб не втопити свого байка, до нього потрібно було приладнати спеціальні лижі та поставити незвичну гуму. Останню, каже Сергій, замовили в США, а лижі довелось робити самому з друзями по мотоклубу.  

За словами керівника національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, після такого мотокросу по воді вінничанин Сергій Совяк став одним із небагатьох рекордсменів у світі – загалом їх до десятка - які змогли зробити подібне на кросовому мотоциклі.

«Сергій Совяк увійшов в одиниці світових рекордсменів, які змогли це зробити на кросовому мотоциклі і ... вийти сухими з води:) Його амбіційна заявка на дистанцію водокросу не менше 3 км завершилася результатом 5 км 52 м. Максимальна швидкість - 63 км/год. Багато чого вважалося неможливим, доки не було зроблено!», - написала Лана Вєтрова на своїй сторінці у соцмережі.

Сергій Совяк за освітою архітектор, але розповідає, що мотоциклами захоплюється із 11-ти років. Каже, готував себе та свій байк до встановлення рекорду близько трьох тижнів.

«Потрібні деякі навики, це не так просто. На максимальній швидкості треба зайти у воду. І це – по рихлому піску, по болоті й на лижах... На 20-ти кілометрах за годину це ніяк не вийде, потрібно заходити у воду на максимальній швидкості», - говорить С.Совяк.

А вже ставши рекордсменом, вінничанин наголосив:

«Це все мої друзі, які вірили в мене, родина ще не зовсім знає, проте, я певен, що підтримає мене. У нас добре вийшло!».

Фото із Facebook-сторінки Лани Вєтрової

Відео телеканалу «2+2»

Новини Вінниці / Вінницький каскадер у Києві перетнув Дніпро на мотоциклі та встановив новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінницький каскадер у Києві перетнув Дніпро на мотоциклі та встановив новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вінницький каскадер у Києві перетнув Дніпро на мотоциклі та встановив новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

27 грудня, 2019