Вінницький кардіоцентр на другій позиції за кількістю коронарних стентувань

Новини Вінниці / Вінницький кардіоцентр на другій позиції за кількістю коронарних стентувань

Попри те, що будівництво нового приміщення для кардіоцентру у Вінниці фінансується з певними проблемами, заклад, які діє на базі Вінницької міськлікарні №1 є одним з найуспішніших в Україні.

Попри те, що будівництво нового приміщення для кардіоцентру у Вінниці фінансується з певними проблемами, заклад, який діє на базі Вінницької міськлікарні №1 є одним із найуспішніших в Україні.

Як зазначив у Facebook мер Сергій Моргунов, третій рік поспіль кардіоцентр є лідером в Україні з інтервенційних втручань на судинах серця. У 2019 році вінницькі медики провели 669 екстрених стентувань.

«За даними Асоціація серцево-судинних хірургів України, Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології посідає другу позицію в державі за кількістю коронарних стентувань», - зазначив міський голова.

Також очільник міста додав, що загалом «у минулому році наші лікарі поставили стенти тисячі пацієнтам – це на 24% більше, ніж 2018 року».

«Також на третину зросла кількість коронографій – ця діагностика допомагає обстежити стан судин», - зауважив мер.

 

Новини Вінниці / Вінницький кардіоцентр на другій позиції за кількістю коронарних стентуваньНовини Вінниці / Вінницький кардіоцентр на другій позиції за кількістю коронарних стентувань
Макс Мельник

5 лютого, 2020