Вінницький «Грін Кул» планує будувати другу чергу заводу

Новини Вінниці / Вінницький «Грін Кул» планує будувати другу чергу заводу

В умовах коронавірусної пандемії вінницькому ТОВ «Грін Кул» вдалось створити 120 нових робочих місць, а у наступному році підприємство планує будувати другу чергу заводу. У рамках міської антикризової програми «Вінничани важливі» для таких роботодавців передбачена часткова компенсація ЄСВ, тож до кінця вересня підприємству відшкодують 458 тис. грн за новостворені робочі місця.

Про це сьогодні, 23 вересня, перебуваючи на підприємстві, сказав міський голова Сергій Моргунов у вітальному слові з нагоди Дня машинобудівника.

У червні цього року ТОВ «Грін Кул» долучилось до Порядку часткової компенсації роботодавцям витрат за новостворені робочі місця. Порядок є частиною Програми антикризової підтримки громади і передбачає відшкодування у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати за кожного нового працівника, прийнятого у 2021 році (1320 грн за працівника щомісяця). Підприємство створило 120 нових робочих місць, тому нараховано компенсацію у розмірі майже півмільйони за ІІ квартал.

«Грін Кул» – передове підприємство, ви перші у нашому індустріальному парку розпочали виробництво. Я пам'ятаю, як президент UBC Group Ігор Гуменний ходив по цій території, коли тут росли бур'яни, і мріяв побудувати завод. А сьогодні маємо таке чудове підприємство, яке стало прикладом для розвитку нашого індустріального парку. Ви знаєте, що поряд будується HEAD, у нас підписаний меморандум ще з двома виробництвами», – зазначив очільник міста.

Директор підприємства «Грін Кул» Валентин Коваленко вказав, що передбачаються проєктні роботи щодо нової черги, а далі і початок будівництва.

«Тобто, у 2022-2023 роках ми добудуємо до цієї будівлі ще п'ять тисяч квадратних метрів. Інвестиції складуть понад 10 мільйонів євро. І додатково буде створено близько 200-300 робочих місць», - пояснив керівник.

Щодо компенсації, то на початку року на рівні міської ради було прийняте рішення, що за кожне додаткове робоче місце будуть відшкодовувати  місцеві податки.

«До кінця року плануємо ще збільшити кількість робітників на 150 людей. Також плануємо подати заявку і отримати допомогу з міської ради», - додав В.Коваленко.

У свою чергу С.Моргунов підкреслив, що «для міста дуже важливо, щоб створювалися робочі місця, щоб людям було комфортно працювати і вони не їхали на роботу за кордон».

«Грін Кул» є прикладом для інших. За останній місяць у мене були зустрічі з потенційними інвесторами. На будівництво заводів впливає багато факторів, але мені приємно, що саме Вінниця є в «топі» міст, які розглядає бізнес для розміщення своїх інвестицій та запуску промислового виробництва», - зазначив очільник міста.

Нагадаємо, що ТОВ «Грін Кул»  входить до складу торгово-промислового холдингу UBC Group (UkrainianBeerCompany) – провідного світового лідера з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів, яке володіє 24% світового ринку виробництва промислового холодильного обладнання.

Наразі у ТОВ «Грін Кул» працює близько 500 осіб. Виробнича потужність підприємства – 80 тис. одиниць продукції на рік. Питома вага експорту в загальному обсязі реалізації складає 60 %.