Вінницький госпіталь ветеранів війни передали до Міноборони

Новини Вінниці / Вінницький госпіталь ветеранів війни передали до Міноборони

Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни, який від започаткування існував як комунальний заклад, передали у власність Міністерства оборони України. Відповідне рішення про передачу комунального закладу підтримали депутати на позачерговому засіданні Вінницької облради.

«29 вересня надійшло подання від Міністерства оборони України - Командування Медичних сил ЗСУ щодо безоплатної передачі комунального майна - Вінницького обласного клінічного госпіталя ветеранів війни для задоволення потреб держави в умовах війни правового режиму воєнного стану. Відповідне подання також надійшло й від начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова», - зазначив голова облради Вячеслав Солоковий.

Профільна комісія підтримала проєкт рішення. Депутати проголосували.

«У шпиталі створять реабілітаційний військовий медичний центр. Маємо допомагати й робити все, щоб підтримувати наших захисників, аби наші воїни отримували належну медичну і реабілітаційну допомогу», - наголосив Вячеслав Соколовий.

У рішенні сесії також вказано, що у державну власність Міністерства оборони передаються земельні ділянки, які належать шпиталю, рухоме і нерухоме майно та інші необоротні матеріальні активи.

Нагадаємо, госпіталь створювався для лікування та реабілітації ветеранів Другої світової, проте з часом перетворився на санаторій, який переважно надавав платні послуги усім бажаючим, а на його території з’явились приватні будинки.