Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)

У Вінницькому палаці дітей та юнацтва ім.Л.Ратушної зібрались 25 дитячих колективів, аби прийняти участь у фестивалі-конкурсі дитячої моди «Феєрія моди – 2020». Цього року конкурс став Всеукраїнським, адже прийматимуть участь дітлахи з 6 областей: Хмельницької, Київської, Полтавської, Волинської, Запорізької та Вінницької. 

У Вінницькому палаці дітей та юнацтва ім.Л.Ратушної зібрались 25 дитячих колективів, аби прийняти участь у фестивалі-конкурсі дитячої моди «Феєрія моди – 2020». Цього року конкурс став Всеукраїнським, адже прийматимуть участь дітлахи з 6 областей: Хмельницької, Київської, Полтавської, Волинської, Запорізької та Вінницької. 

Як стало відомо з сайту Вінницької міськради, 21 лютого розпочався відкритий Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої моди «Феєрія моди – 2020», який включає в себе два конкурси. Перший – конкурс юних дизайнерів, де діти самостійно від початку до кінця створюють дизайнерський одяг, а другий – театр мод, де діти втілюють певний образ. 

Відомо, що організаторами заходу став департамент освіти Вінницької міської ради спільно із партнерами.

Вітала учасників директор департаменту освіти Оксана Яценко:

«Сьогодні у нас відбувається яскраве шоу – «Феєрія моди». Захід у місті проводиться в 11 раз, але саме з цього року він стає всеукраїнським. Ми дякуємо усім нашим партнерам, які підтримують цей конкурс. Захід також проводиться за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Я бажаю вам отримати позитивні враження, щоб у вашому житті завжди було багато творчості та креативності». 

Конкурсантів оцінюватиме журі, до якого увійшли дизайнери одягу, моделі, вчителі, журналісти та представники департаменту освіти. У фестивалі беруть участь представники закладів позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти з 6 областей України. Безпосередньо Вінницю представляли п’ять колективів загальноосвітніх закладів, два колективи Палацу дітей та юнацтва, три колективи закладів професійно-технічної освіти та дві громадських організації.

Вінницька дизайнерка Ангеліна Савицька розробляє власний одяг вже декілька років, а на конкурсі представляє свою колекцію, яка називається "Fashion line":

«Задум створення колекції у мене з'явилась ще влітку, а втілювати її я почала незадовго до конкурсу. Я поєднала в'язані елементи, джинс та малюнки».

Вихованка театру моди «Оксамит» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва Анастасія Косицина також займається в’язанням. Спеціально для фестивалю разом із іншими учасниками театру дівчина підготувала колекцію пончо.

«Ідея підготувати таку колекцію з’явилась у нас з мамою. У нас шість моделей одяг і ми їх демонструватимемо. Це яскравий верхній одяг, який можна носити зимою, весною та осінню. Працювали над колекцією місяць», - поділилася враженнями Анастасія Косицина.

 

Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)  Новини Вінниці / Вінницький фестиваль-конкурс «Феєрія Моди 2020» зібрав учасників з 6 областей (ФОТО)
Ірина Заіковата

21 лютого, 2020