Вінницький фахівець з аеродинамічної евакуації пацієнтів отримав «Орден Святого Пантелеймона»

Новини Вінниці / Вінницький фахівець з аеродинамічної евакуації пацієнтів отримав «Орден Святого Пантелеймона»

Вінничанин Вадим Бабій - старший ординатор відділення невідкладної медичної допомоги Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону отримав «Орден Святого Пантелеймона», відзнаку, яку ще називають медичним «Оскаром»

Вінничанин Вадим Бабій, старший ординатор відділення невідкладної медичної допомоги Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, отримав «Орден Святого Пантелеймона» - відзнаку, яку ще називають медичним «Оскаром».

Про це повідомляє Арміяinform.

Церемонія нагородження відбулася вчора в Києві. Голова Регіональної ради громадської організації «Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» у Вінницькій області Андрій Верба розповів про номінанта:

«Цей офіцер постійно бере участь у різних наукових конференціях і семінарах як в Україні, так і за кордоном. Практичні результати його навчання є потужними. Він - співавтор Положення про аеромедичну евакуацію у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону. На сьогодні це єдиний посібник в Україні, який детально описує процедуру аеромедичної евакуації та клінічні особливості транспортування пацієнтів у критичних станах».

Вадим Бабій також входить до складу робочої групи ГВМУ з розробки проєкту Положення з аеромедичної евакуації в Збройних Силах України,  є співрозробником модуля аеромедичної евакуації для пацієнтів у критичних станах. Тож усі здобуті знання й бойовий досвід офіцер застосовує для поліпшення системи аеромедичної евакуації поранених військовослужбовців.