«Вінницький дзен» і «Місто козацької слави»: Офіс туризму презентує чергові новинки сезону

Новини Вінниці / «Вінницький дзен» і «Місто козацької слави»: Офіс туризму презентує чергові новинки сезону

Найближчими вихідними у Вінниці відбудуться дві екскурсії, які Офіс туризму підготував у співпраці з гідесами Анастасією Стовпець та Оксаною Роздорожнюк. Перша розкриє секрет гармонії міста і навчить ловити «вінницький дзен», а друга розповість про Вінницю як місто козацької слави з присвятою Дню Конституції України.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Авторська екскурсія від Анастасії Стовпець «Вінницький дзен» відбудеться у суботу, 25 червня. Під час пішохідної прогулянки середмістям можна буде відчути особливу атмосферу Вінниці, зловити її розмірений ритм і дізнатися про ключові сторінки з історії міста.

Також Анастасія розповість, чому Вінницю називають містом щасливих людей, чому 7 років поспіль визнавали найкомфортнішим в Україні, і чому Вінниця захищає та надихає тисячі українців сьогодні. Зокрема, тих, хто зараз, у цей складний час, знайшов прихисток у «Місті ідей».

У програмі – площа Ліверпуль, костел Св. Діви Марії Ангельської, Мури та атріум Кафедрального собору, синагога, маєтки Львовича та Ваксмана, Вежа, Європейська площа тощо. Для участі необхідно заповнити гугл-форму: https://forms.gle/DNmLFnSTnuS6zesG9.

У неділю, 26 червня, на вінничан та гостей міста чекає екскурсія «Вінниця – місто козацької слави». Гідеса Оксана Роздорожнюк розповість про те, як 2000 козаків боронили Вінницю, де у місті можна зустріти будівлі у стилі козацького бароко, чи справді Іван Сірко родом із Вінниччини та багато інших цікавинок. Зокрема – про Богунів Байрак, резиденцію видатного полковника Івана Богуна, яка, за легендою, розташовувалась на лівому березі річки Південний Буг поблизу урочища Сабарів.

Екскурсія «Вінниця – місто козацької слави» стартує від будівлі міської ради, пройде повз колону Магдебурзького права до Замкової гори та фортифікаційних споруд міста.

Для участі необхідно заповнити гугл-форму: https://forms.gle/1XhHXmWVZHs91b4q7

Кількість місць на обидві екскурсії обмежена, але на них можна буде потрапити і протягом наступних місяців. За анонсами й стартом реєстрації стежте на сторінці Офісу туризму у Facebook.

Олеся Рудницька

22 червня, 2022