«Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)

Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)

Про активізацію відносин із румунським бізнесом домовилась делегація Вінниччини у складі підприємців та представників обласної влади під час візиту до Румунії.

Про активізацію відносин із румунським бізнесом домовилась делегація Вінниччини у складі підприємців та представників обласної влади під час візиту до Румунії.

Розпочалась поїздка вінничан до столиці Румунії Бухаресту та Ясського повіту 12 червня. У складі вінницької делегації - учасники громадської організації «Вінницький Бізнес Клуб», серед яких керівники потужних бюджетоутворюючих підприємств області, очільники сучасних виробництв, відомих не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Під час перемовин із бізнес-колами Румунії вінницькі делегати шукали партнерів, інвесторів, налагоджували ринки збуту продукції підприємств Вінниччини.

Зокрема, у перший день візиту делегацію Вінниччини на чолі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережком привітав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Олександр Баньков, який пообіцяв повне сприяння усім процесам, що спрямовані на зміцнення економічного статусу України в країнах Європейської спільноти та підсилення нашого економічного потенціалу на регіональному рівні.

«Нашим підприємцям-виробникам варто досліджувати румунський споживчий ринок, шукати ті сфери промислового виробництва, де б продукція наших підприємств стала затребуваною», - зазначив керівник ГО «Вінницький бізнес клуб» В’ячеслав Калиниченко.

Тому велику увагу було приділено виробництву будівельних матеріалів та устаткування, машинобудівній галузі та сфері харчової промисловості й аграрного виробництва, адже Румунія нині імпортує з Європи понад 60% харчових продуктів в основному з Німеччини, Франції, Угорщини. За словами Володимира Мережка, Вінницька область могли б поставляти румунським споживачам продукцію високої якості та відносно недорогої вартості:

«Вінниччина має позитивні тенденції зовнішньоторговельного обороту з Румунією, який минулого року склав майже 80 мільйонів доларів США, а експорт Вінниччини зріс вдвічі, порівняно з 2017 роком».

Того ж дня відбулась зустріч з організацією «Генеральний союз промисловців Румунії». Спільно з представниками ГО «Вінницький бізнес клуб» Володимир Мережко провів презентацію Вінницької області для учасників ГСПР. Вінницькі виробники представили свої підприємства та налагоджували контакти для партнерських відносин.

Президент Генерального союзу промисловців Румунії професор Маріуш Опран висловив сподівання щодо створення позитивного клімату для більш активних партнерських економічних відносин між нашими країнами.

Візит делегації Вінниччини до Румунії продовжився зустрічами у Торгово – промисловій палаті Бухаресту із представниками румунського бізнесу за участю Генерального секретаря українсько-румунської ТПП Маріанни Міхайлеану та радника Міністерства ділового середовища, торгівлі і підприємництва Адріана Іонеску.

Основна мета заходу – презентація румунським колегам економічного та інвестиційного потенціалу області, знайомство з керівниками промислових підприємств Подільського краю, які знаходяться в активному пошуку європейських ринків збуту та прагнуть дізнатись про нові пропозиції та можливості румунського бізнесу.

Керівник організації, професор Сорін Дімітріу запевнив, що невдовзі відвідає Вінниччину, адже румуни надзвичайно зацікавились економічним потенціалом області та готові відвідати підприємства нашого краю, що входять до складу ГО «Вінницький бізнес клуб», та працювати над реалізацією конкретних торгових проектів.

За результатами візиту очільники ГО «Вінницький бізнес клуб» і Торгово-промислової палати Бухаресту домовились про підписання Меморандуму щодо співпраці для реалізації спільних українсько-румунських проектів.

Пізніше до вінницької делегації приєднався голова ОДА Валерій Коровій. У його планах - зустріч із керівництвом Ясського повіту.

До речі, з подібними економічними місіями керівництво області спільно з учасниками ГО «Вінницький бізнес клуб» протягом останніх років вже відвідували Чехію, Польщу, Нідерланди, Грузію, США, Китай, Канаду та інші країни.

Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)Новини Вінниці / «Вінницький Бізнес Клуб» у Румунії домовився про співпрацю з місцевими підприємцями (ФОТО)
Сергій Маламура

15 червня, 2019