Вінницький апеляційний суд уперше розглянув справу про схиляння до вживання наркотиків

Новини Вінниці / Вінницький апеляційний суд уперше розглянув справу про схиляння до вживання наркотиків

Сьогодні, 22 березня, Вінницький апеляційний суд (ВАС) уперше розглянув справу про схиляння до вживання наркотичних засобів. Скаргу прокурора не задовольнив, а вирок Теплицького районного суду залишив без змін.

Як повідомляє ВАС, сторона обвинувачення на судовому засіданні зауважила, що вирок – м’який та не відповідає тяжкості злочину. За словами прокурора, суд першої інстанції не врахував, зокрема, і негативні характеристики фігуранта справи, котрий схильний до вживання алкоголю та притягувався до адмінвідповідальності. До того  ж юнак має два обвинувальних акти за крадіжки. Зважаючи на це, прокурор просив скасувати вирок районного суду й постановити новий: призначити підсудному шість років позбавлення волі.

Суть справи у наступному: 18-річний житель Гайсинського району – винен у тому, що схилив до вживання канабісу неповнолітніх хлопця й дівчину. При собі він мав 0,23 грама цього наркотичного засобу. Колегію суддів обвинувачений запевняв, що наркотичної залежності не має: курив канабіс лише двічі і більше, каже, таку помилку не повторить.

Вислухавши сторін процесу, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу й залишила у силі вирок суду першої інстанції. Згідно з останнім, гайсинчанину призначено умовний термін - 5 років позбавлення волі з трирічним іспитовим строком.