Вінницьку «Ниву» може очолити 44-річний Олександр Грицай

Новини Вінниці / Вінницьку «Ниву» може очолити 44-річний Олександр Грицай

Найближчим часом у керівництві вінницької «Ниви» мають оголосити прізвище нового головного тренера команди. Поки зберігається інтрига. Хоча через різні шпаринки інформація просочується… Так, джерела NaПарижі запевняють, що на завершальній стадії перемовини з Олександром Грицаєм, який нещодавно залишив дніпровську команду «ВПК-Агро».

Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю NaПарижі президент клубу Артур Загорулько підкреслив, що у січні стане відомо, хто очолить команду. За його словами, у цього фахівця є досвід тренування професійних команд.

Наразі, за інформацією телеграм-каналу «Вінницький футбол», перемовини на фінішній прямій – потрібно узгодити тренерський штаб. Прізвище головного тренера знову ж таки не розголошують, однак, вказують, що фахівцю 44 роки, він – уродженець Чернігова, а свого часу грав за «Дніпро» та «Зорю».

З власних джерел відомо, що мова йде про Олександра Грицая. Понад 300 матчів він провів в УПЛ. За свою кар’єру півзахисник виступав також за «Кривбас» і київський «Арсенал, а тричі – за збірну України.

Тренерську кар’єру він розпочав у «Зорі» влітку 2015-го помічником, а потім асистентом головного тренера луганчан Юрія Вернидуба. Пішов із «Зорі» разом з тренерським штабом.

У січні 2020-го О.Грицай був представлений тренером львівського «Руху». Наприкінці червня 2021 року його було призначено головним тренером «ВПК-Агро» (с.Шевченківка, Дніпропетровської області). Дніпряни доволі невдало стартували у Першій лізі – на зимову перерву команда пішла на 14-ій сходинці у турнірній таблиці (16 команд), хоча перед початку сезону їй ставили завдання потрапити до топ-5.   

Грицай пішов… Наприкінці грудня новим головним тренером команди з Дніпропетровщини призначили Олександра Поклонського. В його тренерський штаб не потрапив колишній захисник донецького «Металурга» та помічник Грицая В’ячеслав Чечер.  

Також нагадаємо, що колишній головний тренер «Ниви» Володимир Циткін пішов з посади у листопаді 2021 року за згодою сторін після серії невдалих поєдинків.
 

Олег Верлан

10 січня, 2022