Вінницьку міськраду повторно спонукають до введення обмеження на продаж алкоголю

Новини Вінниці / Вінницьку міськраду повторно спонукають до введення обмеження на продаж алкоголю

З наданням Верховною Радою законних підстав деякі міські ради великих міст ухвалили рішення про заборону торгувати алкогольними напоями у нічний час. На Вінниччині цю ідею почали підтримувати у райцентрах. В обласному центрі містяни теж вважають за потрібне заборонити продавати оковиту вночі. На сайті міських петицій вінничани збирають підписи під відповідною петицією.

З наданням Верховною Радою законних підстав деякі міські ради великих міст ухвалили рішення про заборону торгувати алкогольними напоями у нічний час. На Вінниччині цю ідею почали підтримувати у райцентрах. В обласному центрі містяни теж вважають за потрібне заборонити продавати оковиту вночі. На сайті міських петицій вінничани збирають підписи під відповідною ініціативою.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що майже одночасно 9 липня відповідні рішення під час сесій прийняли у кількох містах.  У Могилеві-Подільському обмеження діють з 22:00 до 09:00, у Барі - з 23:00 до 08:00, у Немирівській ОТГ - з 21:00 до 8:00, а Тульчинській громаді - з 22.00 до 08.00. Власники магазинів мають встановити інформаційні таблички про те, що діє заборона на роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами, пивом (крім безалкогольного) у зазначені години. Також місцеві ради заборонили продаж у будь-який час поблизу закладів освіти, культури та спорту. На теренах Тульчинської ОТГ – навіть в торгових закладах при АЗС. У Вінниці чомусь не поспішають з відповідним рішенням.

Вінничанин О. Мандро 30 липня зареєстрував петицію щодо заборони продажу будь-яких напоїв зі спиртом у нічний час - а саме з 22 години до 8.00. Він нагадав, що містяни не вперше звертаються з такою пропозицією. Нову петицію автор пояснив тим, що «відповідь на попередню петицію була дана 31 березня 2017 р. є застарілою». 

Він зазначив, що «у березні 2018 року українські парламентарі дозволили органам місцевого самоврядування самостійно визначати час продажу алкоголю, ухваливши законопроект №3149, тому є підстави для заборони.    

Макс Мельник

1 серпня, 2018