Вінницьку колишню «Росію» жартівники продають за 3 мільйони доларів

Новини Вінниці / Вінницьку колишню «Росію» жартівники продають за 3 мільйони доларів

На відомому ресурсі olx ще наприкінці січня розмістили об’яву про продаж «адміністративної будівлі» у центрі Вінниці. Згідно схеми мова йде про колишній кінотеатр «Росія», а нині будівлю з літерами «ДЕ» на фасаді. «Продавець» за цю вінницьку нерухомість просить 3 мільйони доларів.

На відомому ресурсі olx ще наприкінці січня розмістили об’яву про продаж «адміністративної будівлі» у центрі Вінниці. Згідно зі схемою, мова йде про колишній кінотеатр «Росія», а нині будівлю з літерами «ДЕ» на фасаді. «Продавець» за цю вінницьку нерухомість просить 3 мільйони доларів.

Цікаво, що автор об’яви вказав загальну площу (2700 м2) і те, що нерухомість побудована у 1980-89 роках, навіть додав, що будівля має 6 поверхів і перерахував «додаткові бонуси», а саме наявність сигналізації, меблі на кухні, парковочного місця, тераси, гардеробу, відділення банку та банкомату. Також автор, якого можна назвати жартівником, вказав, що з приміщення видно фонтан, який є родзинкою міста, проте воно потребує реставрації та ремонту.

Слід відзначити і те, що в оголошенні про продаж відсутні актуальні світлини будівлі. Між тим пропонуються «картинки» одного з варіантів майбутньої реконструкції для створення на цьому місці великого офісного центру, які були зроблені у 2017 році.  

Не погодитися із необхідністю реконструкції важко. Втім, колишній кінотеатр є власністю територіальної громади міста, яка продає подібні об’єкти через аукціони, а не приватні оголошення.

«Міськрада, як власник майна, рішення про продаж об’єкту не приймала та таких об’яв не розміщувала», - пояснив NaПарижі директор департаменту комунального майна Вінницької міськради Ігор Шутак.

З контактною особою, телефони якої вказані в оголошенні, зв’язатися не вдалося. По більшості номерів зв'язок з абонентом був відсутнім.

Олег Верлан

6 лютого, 2020