Вінницькому аеропорту вдалось «повернути» майже пів мільйона, які заборгувала авіакомпанія YanAir

Новини Вінниці / Вінницькому аеропорту вдалось «повернути» майже пів мільйона, які заборгувала авіакомпанія YanAir

Завдяки рішенню Господарського суду Житомирської області задовольнити позов КП «Аеропорт Вінниця» до ТОВ «ЯнЕір» ЛТД, аеропорту вдалось повернути 476,4 тис гривень, що заборгували в «ЯнЕрі» за надані в повному об’ємі послуги. 

Завдяки рішенню Господарського суду Житомирської області, яким задовільнено позов КП «Аеропорт Вінниця» до ТОВ «ЯнЕір» ЛТД, летовищу вдалось повернути 476,4 тис гривень, що заборгували в компанії за надані в повному об’ємі послуги. 

Як стало вдомо з тексту рішення, яке набрало законної сили 13 листопада, протягом 2016–19 років між КП «Аеропорт Вінниця» та ТОВ «ЯнЕйр» ЛТД діяв договір щодо надання послуг з наземного обслуговування, в якому зазначено перелік послуг і тарифи. Позивач належним чином виконав взяті на себе зобов`язання та надав відповідачу послуги з наземного обслуговування, що підтверджується актами наданих послуг.

В свою чергу відповідач оплатив надані послуги, однак не в повному розмірі. По чотирьох рахунках «ЯнЕір» ЛТД розрахувався частково. Встановлено, що розрахунки за надані послуги відповідач здійснює упродовж п`яти робочих днів з дати отримання рахунків позивача та після підписання акту виконаних робіт за попередній період.

Враховуючи, що надання послуг з аеропортового обслуговування засвідчують акти виконаних робіт, які підписані сторонами та скріплені печатками підприємств, за відсутності будь-яких заперечень щодо якості наданих послуг, а також відомостей про сплату вартості отриманих послуг в повному обсязі, суд задовольнив вимогу КП «Аеропорт Вінниця» про стягнення 476 418,90 грн заборгованості з ТОВ «ЯнЕір» ЛТД.

Рішенням суду також покладено на ТОВ «ЯнЕір» ЛТД витрати на судовий збір в сумі 7 146 гривень.

Ірина Заіковата

27 листопада, 2019