Вінницького «грача» за два місяці одинадцять разів штрафували за їзду під «кайфом»

Новини Вінниці / Вінницького «грача» за два місяці одинадцять разів штрафували за їзду під «кайфом»

Одного з так званих таксистів-«грачів» у Вінниці за два місяці одинадцять разів притягували до адмінвідповідальності за водіння у стані сп’яніння. Про це на засіданні Вінницького міськвиконкому розповів начальник управління патрульної поліції області Редван Усеінов.

Одного з так званих таксистів-«грачів» у Вінниці за два місяці одинадцять разів притягували до адмінвідповідальності за водіння у стані сп’яніння. Про це на засіданні виконкому Вінницької міськради розповів начальник управління патрульної поліції області Редван Усеінов.  

На зауваження міського голови Сергія Моргунова про те, що потрібно максимальну увагу приділяти недопущенню випадків, коли водії керують транспортними засобами у стані наркотичного сп’яніння, Р.Усеінов зазначив, що такі випадки частіше трапляються з таксистами, яких у народі називають «грачами».

«Є водії, які притягалися до відповідальності вісім разів, а один громадянин за два місяці - аж 11 разів. Його притягають до відповідальності, але, на жаль, в держави такий порядок, що він не платить штрафи, матеріали відправлені на державну виконавчу службу, стягнути штраф з нього ніхто не може, і він продовжує працювати як у народі кажуть «грачем». Посвідчення водія у нього немає, адже його забрали, штраф за керування транспортним засобом без посвідчення водія – 425 гривень. Це проблема державного рівня. Я знаю, що зараз у Верховній Раді є законопроект, у якому йдеться про те, що штрафи за керування без водійського посвідчення будуть більшими. Я думаю, що після червня такі випадки вважатимуться кримінальними, і людину можна буде  притягти до кримінальної відповідальності», – цитує Редвана Усеінова пресслужба міської ради.

Загалом, за словами головного патрульного Вінниччини, торік в області складено близько трьох тисяч адміністративних матеріалів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння

Сергій Маламура

20 лютого, 2020