Вінницького «Бамблбі» вже пропонують перенести до Дінопарку чи Центрального парку

Новини Вінниці / Вінницького «Бамблбі» вже пропонують перенести до Дінопарку чи Центрального парку

Депутат Вінницької міськради Віталій Плясовиця 5 травня опублікував петицію до мерії з пропозицією «знайти нове місце для жовтого непорозуміння, схожого на героя фільму «Бамблбі».

Депутат Вінницької міськради Віталій Плясовиця 5 травня опублікував петицію до мерії з пропозицією «знайти нове місце для жовтого непорозуміння, схожого на героя фільму «Бамблбі».

«Коли ще наприкінці 2019 роки я почув про цей задум, подумав тоді, що це гарний жарт... Але виявляється, це було серйозно. Цитувати всі слова, що я почув та прочитав в соцмережах, не буду. Але і мене, і більшість людей ця установка, м’яко кажучи, здивувала», - вказує у петиції архітектор.

В свою чергу він зазначив, що не бачить «логічного зв'язку між, власне, локацією (Гніванське шосе), кола та пародії на робота «Бамблбі», «це смішно і ганебно для серйозного міста, що розвивається», «це некрасиво», «це небезпечно для любителів фотографувати своїх дітей». Також депутат не розуміє логіку, «чому вирішили встановити це саме на в'їзді в місто».

«Одним словом - це помилка! Будь-хто може помилятися, головне вміти це визнати і виправити. Пропозиція одна-єдина: перенести. Маленькі вінничани вдячні інвесторам за такий подарунок. Це, звичайно, не копія, авторські права, мабуть, дорого коштують, але все ж це «чудо» краще перенести на іншу локацію, де збираються масово діти», - пояснив В.Плясовиця.

Він запропонував іншу локацію – Центральний парк імені Леонтовича або на територію поблизу недавно створеного парку динозаврів на Зулінського.

«До речі, потім можна додати ще героїв з фільму «Трансформери». В одній з частин фільму були роботи-динозаври», - додав автор петиції.

Щодо кола на Гніванському шосе, то він пропонує провести конкурс ідей.

«Не проектів, а саме ідей! Вважаю, що багато вінничан можуть запропонувати цікаві та креативні ідеї», - вважає вінничанин.

Нагадаємо, вчора на перехресті Гніванського шосе та вулиці Юзвінської – на колі розвороту - було встановлено конструкцію героя-«трансформера».

Олеся Рудницька

5 травня, 2021