«Вінницькі Вовки» у складі національної збірної взяли участь у першому молодіжному турнірі з американського футболу у Відні

Новини Вінниці / «Вінницькі Вовки» у складі національної збірної взяли участь у першому молодіжному турнірі з американського футболу у Відні

Українська дитяча збірна з американського футболу, у складі якої також і 17 спортсменів з «Вінницьких Вовків» повернулася з Австрії. У Відні юні українці взяли участь у Першому міжнародному юнацькому турнірі «1st International Dacia Youth Tournament».

Українська дитяча збірна з американського футболу, у складі якої також і 17 спортсменів з «Вінницьких Вовків», повернулася з Австрії. У Відні юні українці взяли участь у Першому міжнародному юнацькому турнірі «1st International Dacia Youth Tournament».

Так, на віденському стадіоні "Ravelin" українські футболісти грали із командами Угорщини та Австрії.

Спочатку національна збірна зустрілася на полі з командою будапештських «Вовків».У цій грі українці здобули перемогу з рахунком 41: 0. Підтримати земляків прийшов заступник Посла України в Австрії Юрій Токарський. Саме дипломату була надана честь кинути монету, яка визначила, яка із команд першою нападатиме в турнірній грі.

Українські «Хаммерерс» переважали з самого початку і показали на полі сильну бігову гру і демонстрували міцний захист. Так, у першому таймі зустрічі рахунок був 34: 0 для команди з найдовшою мандрівкою. Але «Вовки» не здавалися, незважаючи на значний відставання, і воювали до кінця.

У третій та остаточній грі турніру віденські «Вікінги» виграли матч з рахунком 30: 2 в українських «Хаммерерс». В результаті міжнародного  поєдинку українська національна збірна посіла другу місце.

Як розповів NaПарижі суддя з американського футболу Дмитро Алексєєв, національна дитяча збірна, до складу якої входили футболісти з київських “Молотобійців”, вінницьких «Вовків», здолбунівських «Орлів» та рівненських «Монархів», мали декілька спільних тренувань. Не дивлячись на всі труднощі, наші спортсмени показали гідний результат.

«Ми приїхали із класними враженнями, адже у Австрії дуже люблять американський футбол. Чим ми відрізняємося від них? У наших спортсменів немає спеціальних полів, глядачі не ходять на ігри, спонсори теж не активно співпрацюють з командами американського футболу. У Австрії все по-іншому. Вони люблять всі види спорту, і американський футбол не виключення, у них хороші стадіони. На матчі приходять всією родиною з дітьми. Та незважаючи на українські реалії , наші хлопці показали достойний результат. Ми програли віденським «Вікінгам», але показали на полі боротьбу, характер. Ми можемо достойно виступати на міжнародному рівні. Однак нам трішки не вистачає допомоги зі сторони вболівальників та влади», - зазначив Дмитро Алексєєв.

Організатори першого міжнародного юнацького турніру у Відні зазначають, що незважаючи на результат, завершився успішно для всіх, кого він стосувався. Тому що для молодих футболістів це був перший шанс зіграти в міжнародних поєдинках, які в подальшому планують зробити традиційними.

Фото і відео із соцмереж.