Вінницькі волейболісти із «Серця Поділля» змагатимуться за збереження прописки у Суперлізі

Новини Вінниці / Вінницькі волейболісти із «Серця Поділля» змагатимуться за збереження прописки у Суперлізі

Бронзовий призер минулорічного чемпіонату з волейболу серед чоловічих команд «Серце Поділля» з Вінниці ризикує залишити у цьому сезоні залишити когорту найсильніших. За підсумками першого етапу регулярного чемпіонату 20/21 вінничани посіли 7-ме місце у турнірній таблиці з 7 перемогами, тому мають проводити стикові поєдинки з іншими «невдахами», щоб виявити два найслабкіших колективи.

Бронзовий призер минулорічного чемпіонату з волейболу серед чоловічих команд «Серце Поділля» з Вінниці ризикує у цьому сезоні залишити когорту найсильніших. За підсумками першого етапу регулярного чемпіонату 20/21 вінничани посіли 7-ме місце у турнірній таблиці з 7 перемогами, тому мають проводити стикові поєдинки з іншими «невдахами», щоб виявити два найслабкіших колективи.

Зазначимо, що усі команди з Вінниччини у цьому сезоні показали не найкращі результати. Так, срібний призер ВК «МХП-Вінниця» з Тростянця з 10 перемогами у підсумку на четвертій позиції, а новачок Суперліги – ВСК «МХП-Вінниця» (Тростянець) з 3 перемогами лише дев’ятий.

На другому етапі команди, які посіли 7-10 місця, зіграють у «плей-аут» – два тури у два кола. Другий етап ці команди починають з такими очками: 7 місце - ВК «Серце Поділля» (Вінниця) – 3 очки, 8 місце – «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) – 2 очки, 9 місце – ВСК «МХП-Вінниця» (Тростянець) – 1 очко, 10 місце – «Локомотив» (Харків) –  0 очок.

ІІ тур відбудеться у Вінниці 18-21 березня. Команди, які за підсумками ІІ етапу посядуть 7-8 місця – залишають за собою право виступати у Суперлізі в сезоні 2021-2022. Команда, яка посяде 9-те місце зіграє перехідні матчі за право грати у Суперлізі в наступному сезоні з командою, що посяде 2 місце у Вищій лізі. Команда, що стане 10-ою, залишає Суперлігу, її місце займає переможець Вищої ліги 2020-2021.

Макс Мельник

15 лютого, 2021