Вінницькі університети "мінували" з Донецька. Автор повідомлення взяв ім’я загиблого ватажка Мотороли

Новини Вінниці / Вінницькі університети "мінували" з Донецька. Автор повідомлення взяв ім’я загиблого ватажка Мотороли

Ранком 5 червня почергово до п’яти вінницьких вищих навчальних закладів надійшли повідомлення про замінування. Як вдалося дізнатися NaПарижі з власних джерел у кількох університетах, судячи з адреси, на електронну пошту листи надходили з окупованої території Донбасу від певно послідовника вбитого раніше ватажка Мотороли.

Вранці 5 червня почергово до п’яти вінницьких вищих навчальних закладів надійшли повідомлення про замінування. Як вдалося дізнатися NaПарижі з власних джерел у кількох університетах, судячи з адреси, можна припустити, що на електронну пошту листи надходили з окупованої території Донбасу від певно послідовника вбитого раніше ватажка Мотороли.

Нагадаємо, за офіційною інформацією відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області, починаючи з 10.30 на поштові скриньки чотирьох університетів – педагогічного, технічного, медичного й аграрного - та технічного коледжу надійшли повідомлення про замінування приміщень.  

Тисячі студентів і працівників евакуювали. Вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками практично закінчили обстеження. Жодної вибухівки не знайдено.

У повідомленнях, які надходили до закладів зазначалося, що мінування – це «помста за обстріли Донецька». Нібито через це будуть підірвані навчальні корпуси. А ще «цікаво» те, що листи надходили з адреси, яка підписана «Моторолою».

Саме таке прізвисько мав ватажок бандформування «Спарта». Росіянин Арсеній Павлов з весни 2014 року брав активну участь у війні на Донбасі, а завдяки ЗМІ набув шаленої популярності.

Загинув Моторола у жовтні 2016-го в Донецьку. На трос ліфта у багатоповерхівці, де бойовик мешкав, була закладена вибухівка. Пристрій спрацював, коли Павлов зайшов до кабіни. Ймовірно ватажка прибрали спецслужби Росії, оскільки той втрачав контроль над собою і міг бути не керованим. Проте в «ДНР» смерть Мотороли пов’язують з міфічними «українськими ДРГ». Тому, можливо, автор листів вирішив скористатися відомим у Донецьку «брендом».  

Олег Верлан

5 червня, 2019