Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєю

Новини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєю

На території Вінницької та Черкаської областей силовики затримали ватажка банда та його спільника, які тривалий час торгували зброєю, постачаючи її криміналітету. Щодо їх спільників – процес триває. Правоохоронці запевняють, що незабаром застібнуть кайданки і на решті учасників угрупування.

В операції по затриманню лідера та його партнера приймали участь співробітники управління карного розшуку, УСБУ у Вінницькій області, слідчі обласного главку поліції за силової підтримки «Альфи» та КОРДу і процесуального керівництва прокуратури області.

У пресслужбі УСБУ у Вінницькій області зазначають, що затримали ватажка поблизу клеверного мосту на Немирівському шосе в обласному центрі.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, розслідуванням встановлено, що фігуранти впродовж 2021-2022 років організували незаконний збут зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл на території України. До угруповання входили жителі кількох регіонів, зокрема з кримінальним минулим.

Впродовж пів року оперативники задокументували одинадцять фактів злочинної діяльності. Зокрема, ділки реалізували два автомати АКМС та АКС-74 з чотирма магазинами, вісім пістолетів різних марок «ТТ», «Наган», «Браунінг» та «ПМ», три гранати, 300 штук набоїв.

Під час проведення санкціонованих обшуків на території Вінницької та інших областей правоохоронці вилучили чотири одиниці вогнепальної зброї, набої до неї, 173 тисяч гривень та 11 000 доларів, отримані від продажу зброї, засоби зв’язку, автомобіль, інші докази злочинної діяльності.

Лідера угруповання та одного з його спільників під час чергової реалізації бойової зброї силовики затримали на території Вінницької та Черкаської областей. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі та розшукові  дії для притягнення до відповідальності інших співучасників злочинної діяльності. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Суд взяв під варту обох затриманих на період досудового розслідування з можливістю внесення застави в сумі 198 тисяч гривень. Сума така, що друзі можуть зібрати.

Новини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєюНовини Вінниці / Вінницькі силовики затримали верхівку угруповання, яке торгувало зброєю
Макс Мельник

7 лютого, 2022