Вінницькі силовики повідомили про підозру екснардепам Царьову та Святошу

Новини Вінниці / Вінницькі силовики повідомили про підозру екснардепам Царьову та Святошу

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури двом народним депутатам України кількох скликань, а саме Олегу Царьову та Дмитру Святошу, повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій групою осіб. Їх колезі Ігорю Маркову теж повідомлено про підозру, але вже одеськими колегами.

Про це повідомляють пресслужби УСБУ у Вінницькій області та Вінницької обласної прокуратури.

«Служба безпеки зібрала нові докази вини колишніх народних депутатів Олега Царьова, Дмитра Святаша та Ігоря Маркова, які сприяли росії у веденні агресивної війни проти України. Наразі вони переховуються від правосуддя на території країни-агресора», - йдеться у повідомленні СБУ.

На підставі нових доказів слідчі СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

«За даними слідства, Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони рф після початку повномасштабного вторгнення. Встановлено, що екснардеп «зливав» агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію Царьов отримав від ще одного «регіонала» – Дмитра Святаша», - зазначають у Службі безпеки.

Як встановили слідчі, після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку країни-агресора, за що Кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини. Цей фігурант передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої «партійні» зв’язки на території Харківської області.

Щодо Царьова, то його кандидатуру у Кремлі розглядали як потенційного гауляйтера України, на рівні з В.Януковичем та В.Медведчуком.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков – регулярно виправдовував збройну агресію рф проти нашої держави.

Відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів.

Слідчі СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За всіма новими викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки вже повідомляла цим фігурантам про підозру у вчиненні інших злочинів проти державної безпеки України.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій та Одеській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

Макс Мельник

11 травня, 2023