Вінницькі старовинні люки залишаються під загрозою знищення

Новини Вінниці / Вінницькі старовинні люки залишаються під загрозою знищення

Вінничани не занадто переймаються долею старовинних люків, кількість яких невпинно зменшується. Відповідне звернення в реєстрі петицій зареєстрував архітектор Віталій Плясовиця

Вінничани не занадто переймаються долею старовинних люків, кількість яких у місті невпинно зменшується. Відповідне звернення в реєстрі петицій зареєстрував архітектор Віталій Плясовиця 16 грудня.

У петиції, зокрема, йдеться:

«Прошу звернути увагу на той факт, що за останні роки збільшились випадки зникнення цінних, старовинних люків. Наприклад лише на одній вулиці Л. Толстого за останній рік зникло таких 10 штук з 12. Оскільки вважаю, що вони є частиною цікавої історії міста, прошу прийняти міри щодо їх збереження.
А саме: створити групу при міській владі, провести повну інвентаризацію таких люків, провести переговори з балансоутримувачами та прийняти їх на баланс міста».

Архітектор також пропонує встановити такі люки в історичному центрі міста по вулиці Соборній.

Втім, за десять днів петиція набрала 31 «голос», що складає менше 10% від потрібної кількості підписів під електронною петицією. До завершення збору залишається 4 дні. Чи знайдеться 311 вінничан, які не лише вболівають за збереження історичної спадщини, але й не полінуються підтвердити це в системі реєстрації, дізнаємось вже зовсім скоро.

 

Марина Карабай

26 грудня, 2019