Вінницькі "Слуги народу" зібралися на свіжому повітрі біля "Планетарію" і вирішили йти на вибори "на крилах мрії" (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінницькі "Слуги народу" зібралися на свіжому повітрі біля "Планетарію" і вирішили йти на вибори "на крилах мрії" (ВІДЕО)

Сьогодні, 15 вересня, згідно з календарним планом проведення місцевих виборів, політичні партії можуть висувати своїх кандидатів у депутати місцевих ради та на посади сільських, селищних і міських голів. Вінницька обласна організація "Слуги Народу" вирішила із цим не затягувати і зібралася на конференцію на майданчику біля "Планетарію" у Центральному парку.

Сьогодні, 15 вересня, згідно з календарним планом проведення місцевих виборів, політичні партії можуть висувати своїх кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних і міських голів. Вінницька обласна організація "Слуги Народу" вирішила із цим не затягувати і зібралася на конференцію на майданчику біля "Планетарію" у Центральному парку.

Як розповіла NаПарижі голова обласної партійної організації, народна депутатка Ірина Борзова, із 15 членів партії на конференцію прибуло 13. Хотіли, каже пані Ірина, запросити усіх кандидатів, яких партія висуває на вибори, але через те, що Вінниця нині у помаранчевій карантинній зоні, обмежились лише претендентами на посади голів ОТГ.

За перспективним планом, на Вінниччині вибори мають відбутися у 63-х об'єднаних громадах, але висувати своїх кандидатів на посади голів "слуги" вирішили лише в 46 ОТГ. При цьому у кількох з них це будуть діячі голови громад. Як, наприклад, в Козятині - Олександр Пузир, у Стрижавці - Таїсія Короленко, в Іллінцях - Володимир Ящук.

Повний перелік кандидатів на голів ОТГ Ірина Борзова опублікувала на своїй сторінці у Facebook. А от до Вінницької міської та обласної рад назвала, поки що, окремих.

Щодо посади Вінницького міського голови, то несподіванок не сталося: як і повідомлялось раніше, претендуватиме на пост мера нинішній голова ОДА Сергій Борзов. Він же буде першим номером у виборчому списку. Розкрито "інтригу" щодо участі у виборах актора, ведучого та керівника команди Ліги сміху "Вінницькі" Олександра Теренчука - він у списку до міської ради буде на другому місці.    

До обласної ради "Слугу Народу" поведе пілот українського літака "Мрія" Володимир Мазуренко. Він - вінничанин, народився в Липовецькому районі. Полковник авіації. Брав участь в миротворчих місіях, пройшов навчання в Канаді за програмою НАТО. З березня 2020 року під час пандемії коронавірусу в складі екіпажу «Мрії» доставляв засоби захисту для людей на всі континенти світу.

"Саме на крилах мрії будемо вести команду "Слуги народу" на місцеві вибори і на крилах мрії будемо сподіватися, що переможемо і будемо розвивати Об'єднані громади", - каже І.Борзова.  

Конференцією вінницької "Слуги Народу" активно цікавились представники партії Шарія у Вінниці. Щоправда, для спілкування вони чомусь не підходили, до списку не просилися, але фіксували все на відео.  

"Ми готувалися ще зранку, вони ходили тут, щось знімали, щось дивилися... Ми зробили прес-анонс на сайті партії, як потрібно, за п'ять днів. Тому, хто знав - той прийшов, ми нікого не виганяли, усі могли бути присутніми", -  каже І.Борзова.  

Фото зі сторінки Ірини Борзової

Сергій Маламура

15 вересня, 2020