Вінницькі школярі не могли пройти пробне ЗНО-2020. "Ліг" сайт УЦОЯО

Новини Вінниці / Вінницькі школярі не могли пройти пробне ЗНО-2020. "Ліг" сайт УЦОЯО

Через поширення коронавірусу, й введення карантинних заходів у Вінниці й по всій Україні пробне ЗНО вирішили проводити онлайн. Ця новина стала несподіванкою для багатьох школярів, адже пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

Через поширення коронавірусу і введення карантинних заходів у Вінниці й по всій Україні, пробне ЗНО вирішили проводити онлайн. Ця новина стала несподіванкою для багатьох школярів, адже пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

У Міністерстві освіти і науки 14 червня повідомили учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), яке було заплановане на 15 і 17 червня, що через неможливість проведення випробування в закладах освіти, їм повернуть усі кошти. А самі випробування можна було пройти онлайн.

Однак і тут було не все гаразд... У соцмережах вінничани й інші учні країни повідомляли про проблеми з проходженням пробного ЗНО онлайн. Зокрема, сьогодні, 15 червня, деякі учасники взагалі не змогли розпочати онлайн тестування, оскільки вміст сайту просто не завантажувався. На сайті УЦОЯО виникли технічні проблеми через велике навантаження...

У МОН закликали всіх абітурієнтів не хвилюватися і повідомили, що завантажити тестовий зошит, бланк відповідей з української мови та літератури і занести свої відповіді до сервісу визначення результатів можна буде до 18:00 19 червня.

Зараз фахівці центру працюють над тим, щоб усунути технічні проблеми.

Ірина Заіковата

15 червня, 2020