Вінницькі промисловці пропонують власну ініціативу для економії електроенергії

Новини Вінниці / Вінницькі промисловці пропонують власну ініціативу для економії електроенергії

Хоча побутові споживачі і вважаються найбільшими за обсягами користувачами під час режиму тотальної економії електроенергії потужні підприємства мають змінити графік роботи, аби система легше витримувала навантаження. З такою ініціативою виступили вінницькі промисловці.

Як повідомляє громадська організація «Вінницький Бізнес Клуб», яка об’єднує великі виробничі підприємства, що споживають найбільші об’єми електроенергії в регіоні, «у зв’язку з можливими незапланованим відключенням електроенергії, створються передумови щодо завдання великих збитків підприємствам Вінниччини, а у деяких випадках виникненню техногеннонебезпечних ситуацій, що загрожує життю і здоров’ю працівників».

«Наразі ми спостерігаємо невідповідність напруги належним нормам та інші нештатні режими роботи електричних мереж, як наслідок виникає необхідність корегування рівня електричного струму в мережі на абонентських підстанціях, що зачасту вже технічно неможливо. В результаті маємо незаплановані і непередбачувані виробничі проблеми, вихід з ладу чутливих електронних пристроїв, що задіяні в автоматизації технологічних процесів», - зазначають у ГО.

Тому промисловці вказують, що «готові переглянути режими роботи підприємств, змінити виробничі і технологічні процеси», тобто «більше споживати електроенергії у профіцитні години, наприклад у вихідні дні і нічні зміни, а менше зранку і ввечері та в робочі дні».

«Без сумніву державі необхідна працююча економіка, яка забезпечує надійний економічний тил. Тому пропонуємо провести спільну зустріч з представниками операторів систем розподілу (обленерго), операторів систем передачі (Укренерго) і органами влади.

Сподіваємось, такий діалог між нами полегшить роботу диспетчерів енергетичних компаній, додасть надійності і стійкості енергетичній системі, скоротить збитки підприємствам, допоможе нашій державі бути сильною в її боротьбі з агресором і наблизить нашу спільну Перемогу!», - йдеться у заяві ГО «Вінницький Бізнес Клуб».