Вінницькі посадовці розповіли, як в школах міста популяризують фінансову грамотність та соціальне підприємництво

Новини Вінниці / Вінницькі посадовці розповіли, як в школах міста популяризують фінансову грамотність та соціальне підприємництво

Вінницькі посадовці поділились досвідом роботи поширення соціальної та фінансової освіти серед дітей та молоді з партнерам із Центральної Європи та Азії. Зустріч, яка нині вже традиційно проводиться в режимі онлайн відбулася в рамках співпраці з міжнародною неурядовою організацією Aflatoun International

Вінницькі посадовці поділились досвідом роботи поширення соціальної та фінансової освіти серед дітей та молоді з партнерам із Центральної Європи та Азії. Зустріч, яка нині вже традиційно проводиться в режимі онлайн, відбулася в рамках співпраці з міжнародною неурядовою організацією Aflatoun International

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

«25 листопада керівники департаменту освіти і департаменту економіки та інвестицій Оксана Яценко та Максим Мартьянов взяли участь у Регіональній зустрічі партнерів Програми фінансової та соціальної грамотності Aflatoun International для регіону Центральна Європа та Середня Азія. 

Під час зустрічі спікери презентували досвід Вінницької міської ради у питанні підтримки соціального підприємництва та популяризації соціального підприємництва серед школярів міста», - йдеться в інформації.

Оксана Яценко поділилася з учасниками з Нідерландів, Македонії, Туреччини, Таджикістану, Киргизстану ефективними інструментами, які вже запроваджені у нашій громаді для підтримки ініціатив молоді та розвитку соціального підприємництва.

Так, у 2020 році крім конкурсу «Бюджет шкільних проектів» та «Конкурсу екологічних ініціатив» до цього переліку долучився проект від ГО «Освітній простір 2.0» «Майстерня шкільних ініціатив: Соціальне підприємництво».

Зазначимо, що у 2019 році між департаментом освіти ВМР та Фундацією Aflatoun International було підписано Меморандум про взаєморозуміння та поширення соціальної та фінансової освіти серед дітей та молоді Вінниці.